Economie

Centru de agrement şi recreere, în pregătire la Iernut

Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş a decis, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul unei şedinţe a Comisiei de Analiză Tehnică, că proiectul “Construire centru de agrement şi recreere, împrejmuire, branşamente electrice şi gaze naturale, branşament apă, racord canalizare, acces din drumul naţional DN 15/E60”, propus a fi realizat în localitatea Iernut, strada Tudor Vladimirescu nr. 7, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Cort, popas turistic şi bazin de înot

Investiţia aparţine societăţii SC Centrul de Evenimente Colina Sasului SRL Luduş şi constă în construirea unui centru de agrement şi recreere (nunţi, mese festive, întâlniri), pe o suprafaţă de 11.600 de metri pătraţi, prin amplasarea unui cort multifuncţional (clădire uşoară), realizarea unui popas turistic, precum şi unui bazin de înot cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, care va fi utilizat doar în perioada de vară.

“Cortul va fi amplasat pe fundaţie din beton armat, scheletul metalic se va ridica pe verticală, fiecare picior va fi încorporat în fundaţie, învelişul va fi din prelată cu compartimente de aer, acoperişul va fi din prelată tip şarpantă cu perne de aer, închiderile se vor face prin panouri sandwich. Cortul va avea o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi, lungimea de 80 de metri şi lăţimea de 20 de metri, din care circa 1.000 de metri pătraţi vor fi destinaţi spaţiului de evenimente, 400 de metri pătraţi pentru bucătărie, 100 de metri pătraţi pentru spaţiu frigorific, circa 50 de metri pătraţi pentru grupurile sanitare”, se precizează în Decizia etapei de încadrare nr. 1566 din 21 iunie 2019, emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş.

Potrivit aceleiaşi surse, “capacitatea maximă a sălii de evenimente va fi de circa 350 de locuri, iar suprafaţa destinată parcării autoturismelor va fi de 953 de metri pătraţi, pentru 240 de locuri de parcare”.

Accesul, de pe DN 15

În ceea ce priveşte accesul pe amplasament, acesta se va face din drumul naţional DN 15 (din sensul Târgu-Mureş – Iernut) şi din strada Castelului cu ieşire în DN 15.

Sistemul rutier se va realiza sub forma unei rampe cu declivitate de aproximativ 3%, lăţime cuprinsă între 6 – 22 de metri în zona de racordare cu pinteni de viraj. Se vor realiza pinteni de racord, la intrare şi la ieşire, pe o lungime de 35 de metri fiecare şi lăţime variabilă de 0-4 metri, încadrare de borduri 20 x 25 metri şi şanţuri”, se precizează în document.

Informaţii despre investitor

Conform portalului www.listafirme.ro, SC Centrul de Evenimente Colina Sasului SRL Luduş s-a înfiinţat în data de 19 iulie 2018, are ca obiect de activitate “alte activităţi recreative şi distractive” şi este administrată de Szasz Blaj, care deţine şi calitatea de asociat, alături de Szasz Attila. În exerciţiul financiar 2018, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 0 lei, pierderi nete de 1.127 de lei şi a avut un număr mediu de 1 angajat.

Acelaşi cuplu de asociaţi, Szasz Blaj şi Szasz Attila, deţine şi firma Xenia Info SRL Luduş (hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare), care la sfârşitul anului 2018 a raportat afaceri de 8,4 milioane lei, profit net de 2,3 milioane lei şi un număr mediu de 49 de angajaţi.

Totodată, familia Szas mai deţine trei business-uri în Luduş: SC Ermetic Fensther SRL (activităţi de asistenţă medicală specializată, cu următorii indicatori economico-financiari la finalul anului 2018: afaceri de 481.863 lei, profit net de 54.839 lei şi 11 angajaţi), SC Franzeluţa SRL (comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun, cu următorul bilanţ la finalul anului 2018: afaceri de 2,2 milioane de lei, profit net de 44.562 lei şi 22 de angajaţi) şi SC Colina Sasului SRL (lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, cu următorul bilanţ la finalul anului 2018: cifră de afaceri de 0 lei, pierderi nete de 2.492 lei şi 0 angajaţi).

Alex TOTH

 

Post-ul Centru de agrement şi recreere, în pregătire la Iernut apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Centru de agrement şi recreere, în pregătire la Iernut

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button