Cerere tot mai mare de ingineri pe piața muncii

cerere tot mai mare de ingineri pe piata muncii

A VI-a ediție a evenimentului „Față în față cu angajatorii”, organizat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tîrgu-Mureş, a reunit astăzi 300 de studenți la inginerie și 30 de firme.
Președintele ESTIEM Mureș, Ștefania Bathori, unul dintre organizatori studentă la inginerie în anul IV, susține că a avut șansa să fie îndrumată spre domeniul tehnic:

În ultimul timp, cererea este foarte mare și am decis să mă înscriu la inginerie, pentru că am avut șansa să vorbesc persoane care deja au făcut ingineria și am primit un feedback pozitiv. Eu am avut șansa și să fac practică și să încerc puțin și partea tehnică și partea de calitate. Am participat la mai multe ediții și pentru studenți, deși deocamdată nu toți conștientizează, este o șansă imensă pentru ei, pentru că pot vorbi cu companiile față în față. Ele vin aici pentru noi și atunci noi trebuie să profităm de acest lucru.

Prodecanul Facultății de Inginerie, Gabriela Strnad, susține extinderea învățământului dual și la universități, mai ales că mulți studenți vin din liceu fără niciun fel de cunoștințe și pregătire practică în domeniile tehnice:

Avem 30 de firme din industria prelucrătoare, automotive, proiectare și servicii, energie, domeniul medical, al industriei chimice, IT și comercializare produse tehnice. Într-adevăr, avem studenți nu numai din anul IV ci și din anul III, aproape 50% care lucrează part time, alții chiar program întreg, lucru care are o influență nefavorabilă asupra pregătirii lor. Constatăm că studenții din anul I sosesc fără niciun fel de pregătire tehnică, deși unii vin de la licee tehnologice. Iar legătura dintre teorie și practică, începând chiar din învățământul gimnazial, nu neapărat din liceu, trebuie refăcută.

Unii dintre studenți deja lucrează, însă nu toți în domenii tehnice. Cu toate acestea, ei recunosc că în liceu nu au făcurt nimic practic, iar acum, la o facultate tehnică, acest lucru este resimțit ca un mare handicap:


Companiile și-au prezentat ofertele studenților de la inginerie, precum stagii de practică sau internship, proiecte de diplomă, cursuri de formare, burse private de studiu, competiţii studenţeşti și oportunităţi de angajare.

Valeriu Russu

The post Cerere tot mai mare de ingineri pe piața muncii appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cerere tot mai mare de ingineri pe piața muncii

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.