Economie

CJ Mureș plătește, de 6 ani, salariul unui fost director general al Aeroportului Transilvania

Este vorba despre Ștefan Runcan, fostul manager general a Aeroportului ”Translivania” Tg. Mureș, pentru care, în 2013, instanța a decis revenirea pe post.
Suma care i se plătește acestuia anual se ridică la 120.000 de lei.
Consilierul județean PNL, Ervin Molnar, a cerut la ședința CJ Mureș de astăzi verificarea situației, pentru că aceste sume consistente se scurg din bugetul public al județului.

Acesta este și motivul pentru care consilierii județeni liberali nu au votat, astăzi, proiectul de hotărâre prin care s-au acordat bani pentru funcționarea Aeroportului Transilvania Tg. Mureș:

Există o hotărâre judecătorească irevocabilă din 2013, pentru reintegrarea pe postul de director general, al unui fost angajat faptic, pentru că scriptic este angajatul Aeroportului și în ziua de astăzi. Iar datorită nepunerii în aplicare a acestei hotărâri judecătorești, Aeroportul plătește lună de lună salariul de director acestei persoane, undeva la 120.000 lei pe an. Solicităm ca o comisie din partea CJ Mureș să se ducă la Aeroportul Transilvania, să stabilească cine sunt vinovații pentru plata acestor salarii, pentru o muncă practic neprestată, iar până când aceste răspunsuri nu le vom obține, noi nu vom mai vota absolut nimic din ce ține de Aeroportul Transilvania.

Președintele CJ Mureș, Peter Ferenc, a promis că, într-o săptămână, comisia care va investiga sesizarea liberalilor, va da un răspuns public:

Răspunsul îl veți primi într-un termen foarte scurt, eu doresc ca săptămâna viitoare să rezolv treaba asta. Știu că avem peste 20 de procese cu domnul Runcan, iar situația lor va fi exact analizată de colegii de la compartimentul Juridic. Sunt procese între Aeroport, deci nu între Consiliul Județean și o persoană fizică, de aceea nu cunoșteam situația reală. Și de aceea doresc și eu să aflu situația exactă, sumele exacte, și atunci putem veni și în fața dumneavoastră cu o informare.

Am încercat să aflăm și punctul de vedere al fostului director Ștefan Runcan, însă până la această oră nu a putut fi contactat.
În ședința de astăzi, CJ Mureș a aprobat suma de 700.000 de lei pentru salarii și unele investiții necesare pentru buna funcționare a aeroportului în perioada sezonului rece.

Valeriu Russu

The post CJ Mureș plătește, de 6 ani, salariul unui fost director general al Aeroportului Transilvania appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CJ Mureș plătește, de 6 ani, salariul unui fost director general al Aeroportului Transilvania

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button