Echipamente medicale de 270.000 Euro, donate Spitalului din Miercurea Ciuc

echipamente-medicale-de-270.000-euro,-donate-spitalului-din-miercurea-ciuc

Mai multe echipamente medicale performante, unele prezente în premieră într-un spital public din România, au intrat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. Acestea au fost donate de o companie petrolieră prezentă în România, prin intermediul Fundaţiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc.

Donațiile, care valorează 270.000 Euro, conțin un ecograf performant pentru secţia de pediatrie, o masă radiantă pentru nou-născuţi şi două lămpi de fototerapie pentru neonatologie precum şi zece fotolii oncologice şi două dispozitive portabile, non-contact, de iluminat venele pentru secţia de oncologie. De asemenea, parte a acestei donaţii este şi o ambulanţă complet echipată, pentru transportul bolnavilor.

Toate aceste echipamentele medicale au fost prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă la care au luat parte reprezentanţii Fundaţiei pentru Parteneriat şi ai companiei petroliere, precum şi conducerea spitalului şi medicii care beneficiază de această donaţie.

Directorul de retail al companiei petroliere, Borviz Levente, a remarcat importanţa proiectului, în contextul în care este pentru prima dată când această societate investeşte în dotarea unor spitale.

The post Echipamente medicale de 270.000 Euro, donate Spitalului din Miercurea Ciuc appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Echipamente medicale de 270.000 Euro, donate Spitalului din Miercurea Ciuc

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.