Economie

Guvernul a adoptat un set de facilităţi fiscale pentru a-i încuraja pe contribuabili să-şi plătească obligaţiile bugetare

Companiile care au acumulat datorii sub un milion de lei, până la finalul anului trecut, nu vor mai plăti penalităţi şi dobânzi dacă-şi achită restanţele până la 30 noiembrie 2019. Aceeaşi măsură se va aplica şi persoanelor fizice şi entităţilor fără personalitate juridică, indiferent de cuantumul datoriilor acumulate.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, spune că peste 2700 de companii cu capital privat, de stat sau mixt ar putea beneficia de aceste facilităţi :

Aceste măsuri nu sunt dedicate, ca să clarificăm acest lucru, şi nu sunt necondiţionate. Această restructurare financiară se poate întâmpla în condiţiile în care un plan foarte clar și făcut de persoane autorizate este și respectat. În caz contrar, situația revine la momentul inițial, și atunci acele companii au o singură cale, cea pe care legea o prevede.

Eugen Teodorovici subliniază că este vorba despre un pachet special de măsuri care se adresează mediului economic şi nu este generat de lipsa banilor la bugetul de stat.

Tot ieri, Ministerul de Finanţe a anunţat că execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat pe prima jumătate a anului cu un deficit aproape 20 de miliarde de lei, reprezentand 1,94% din produsul intern brut.

Anul trecut în aceeaşi perioadă deficitul era de 1,58% din PIB. Veniturile la buget au fost mai mari cu 12,6 procente faţă de aceeaşi perioadă din 2018, dar şi cheltuilelile bugetare au crescut cu 14,7%.

The post Guvernul a adoptat un set de facilităţi fiscale pentru a-i încuraja pe contribuabili să-şi plătească obligaţiile bugetare appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Guvernul a adoptat un set de facilităţi fiscale pentru a-i încuraja pe contribuabili să-şi plătească obligaţiile bugetare

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button