Guvernul a amânat rectificarea bugetară

guvernul a amanat rectificarea bugetara

Guvernul amână rectificarea bugetară pentru altă dată.

Miniştrii au hotărât să amâne adoptarea rectificării bugetare pentru următoarea şedinţă de guvern, cu toate că ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, declara, ieri, că rectificarea va fi adoptată în această săptămână.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a explicat şi de ce s-a hotărât această amânare:

Ordonanţa privind rectificarea bugetară, respectiv ordonanţa privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat – au fost prezentate ambele documente într-o primă lectură în şedinţă, urmând să fie adoptate în şedinţa următoare. Decizia Guvernului a fost să mai analizeze în detaliu fiecare aspect, astfel încât să nu mai existe tot felul de interpretări în spaţiul public şi, spuneam, în şedinţa următoare va fi adoptat.

Guvernul a adoptat, însă, o ordonanţă prin care prelungeşte cu un an scutirea de la taxa Clawback a medicamentelor din categoria imunoglobulinelor. Intenţia este aceea de a se evita o criză a acestor medicamente pe piaţa internă. De asemenea, ordonanţa mai prevede decontarea de la buget a procedurilor care nu se fac în spitalele publice, dar care se realizează în spitalele private de la noi din ţară, pentru ca pacienţii să nu fie obligaţi să plece din România şi să primească mai uşor sprijinul familiilor.

The post Guvernul a amânat rectificarea bugetară appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Guvernul a amânat rectificarea bugetară

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.