Economie

Guvernul intenţionează să crească acciza la ţigarete

Guvernul intenţionează să crească acciza la ţigarete, să reducă posturile de secretari de stat şi să elimine sporului de 15% pentru condiţii grele şi vătămătoare.

Măsurile ar putea fi adoptate, prin ordonanţă de urgenţă, săptămâna viitoare, au declarat, ieri, surse avizate.

Creșterea accizei la ţigarete va intra în vigoare de la 1 septembrie și va alinia taxa cu cea de la nivelul Uniunii Europene. Astfel, pachetul de țigări va costa cu peste 40 de bani mai mult, iar în vistieria statului vor intra, până la final de an, circa 160 de milioane de lei. O altă acciză care se va majora, și tot din toamnă, va fi cea pentru băuturile răcoritoare cu un conținut ridicat de zahăr – şi aici statul va obține în jur de 320 de milioane de lei.

Ordonanța are în vedere și reducerea cu 50% a posturilor de secretar de stat, la nivelul ministerelor și al cabinetelor acestora, iar posturile vacante din sectorul bugetar vor fi blocate, cu excepția sănătății, educației, poliției. Se va propune și eliminarea sporului de 15% din salariul de bază, pentru condiții grele și vătămătoare. Măsura se va aplica numai personalului administrativ, așadar nu vor fi incluși medici, profesori, magistrați sau polițiști. O altă decizie anunțată deja va fi taxarea pensiilor speciale care nu sunt bazate pe contributivitate.

The post Guvernul intenţionează să crească acciza la ţigarete appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Guvernul intenţionează să crească acciza la ţigarete

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button