Economie

Importurile de gaze din această perioadă sunt mult mai ieftine decât în vârf de iarnă

Importurile de gaze din această perioadă avantajează România, întrucât sunt mult mai ieftine decât în vârf de iarnă, susţine Ministerul Energiei într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Oficialii afirmă că sunt preocupaţi de asigurarea stocurilor de gaze naturale necesare pentru sezonul rece şi subliniază că atenţia Ministerului Energiei a fost îndreptată spre umplerea depozitelor subterane cu gaze naturale la preţuri cât mai bune.

La jumătatea lunii iulie, România avea stocată în depozitele subterane o cantitate de peste 1,5 miliarde de metri cubi de gaze, iar stocul minim obligatoriu pentru iarna următoare a fost majorat, faţă de anul trecut, cu 10%, adică până la 2,18 miliarde de metri cubi.

Ieri, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a anunţat că România a importat în luna mai o cantitate de gaze de aproape 1.200.000 de MegaWaţi oră, adică de 353 de ori mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

The post Importurile de gaze din această perioadă sunt mult mai ieftine decât în vârf de iarnă appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Importurile de gaze din această perioadă sunt mult mai ieftine decât în vârf de iarnă

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button