Înscrieri pentru examenul de primire în profesia de avocat

inscrieri pentru examenul de primire in profesia de avocat

Conducerea Baroului Mureş anunță organizarea examenului de primire în profesia de avocat – pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar – și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice – sesiunea august 2019.

Test grilă, de 100 de întrebări

Potrivit avocatului Nicolae T. Galdea, decanul Baroului Mureş, examenul constă în verificarea cunoştinţelor juridice prin susţinerea unui test grilă de 100 de întrebări din toate materiile de examen, urmând a fi declaraţi admişi candidaţii care vor obţine cel puţin 10 puncte la fiecare disciplină în parte şi un punctaj total de cel puţin 70 de puncte.

“Examenul se susține în cadrul I.N.P.P.A. și se desfășoară în mod unitar, la București. Tematica de examen este cea stabilită prin Hotărârea nr. 463 din 5 iunie 2019, publicată pe site-ul U.N.B.R., examinarea tuturor candidaților urmând a avea loc la Bucureşti, la data de 30 august 2019”, a precizat av. Nicolae T. Galdea.

Taxa de examen este de 1.000 de lei și se va achita în contul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – I.N.P.P.A. din București nr. RO56 RNCB 0082 0441 7248

0001 deschis la B.C.R. Sucursala Unirea – București cu mențiunea “Taxă examen primire în profesie ca avocat stagiar, sesiunea august 2019”, respectiv “Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea august 2019”.

Relații suplimentare privind tematica de examen și bibliografia se pot obține de la secretariatul Baroului – telefon 0265-261.669 sau accesând secţiunea de examene de pe site-ul UNBR.

Acte necesare pentru înscriere:

Cererile de înscriere a candidaților la examen se vor depune în dublu exemplar (în original şi în copie) la sediul Baroului Mureş din Târgu-Mureş, strada Marton Aron nr. 8/1, în intervalul 8 iulie – 2 august 2019, între orele 9.00 – 13.00, și vor avea anexate în dublu exemplar

următoarele acte:

– două dosare distincte cu şină, (din carton, nu din plastic);

– certificatul de naștere, în copie certificată pentru conformitate;

– actul de identitate, în copie;

– diploma de licență, în copie legalizată; în cazul în care diploma de licență s-a obținut după anul 1995, se va depune și copia legalizată a foii matricole eliberată de facultatea absolvită;

– dovada de plată a taxei de înscriere la examen, în original şi copie;

– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data depunerii cererii;

– certificat privind starea de sănătate a candidatului eliberat de un medic de familie și o evaluare psihiatrică eliberată de un medic specialist psihiatru (la alegere);

– dovada promovării în condiţiile prevăzute prin prezentul Regulament a examenului de definitivare în funcţia juridică îndeplinită anterior (pentru dobândirea titlului de avocat definitiv);

– dovada vechimii în muncă sau muncile juridice;

– certificat eliberat de Baroul competent în care solicitantul a mai fost înscris în profesie, care să ateste cauzele încetării calității de avocat ori, dacă este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire în profesie (dacă este cazul).

Exclusiv pentru candidații care au susținut examenul de licență în anul universitar 2019, şi numai dacă unitățile de învățământ absolvite de aceştia nu au emis diplomele de licență, se admite depunerea adeverinței de absolvire a examenului de licență eliberată de unitatea de învăţământ, în locul diplomei de licenţă prevăzută la articolul 15, alineatul 2, litera b, din Statutul profesiei de avocat în original sau în formă legalizată. În acest caz, nu se cere ca adeverinţa de absolvire să fie însoţită de foaia matricolă.

(Redacţia)

 

Post-ul Înscrieri pentru examenul de primire în profesia de avocat apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Înscrieri pentru examenul de primire în profesia de avocat

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.