Economie

Interes major pentru panourile fotovoltaice

Programul „Casa Verde”, pentru instalare de panouri fotovoltaice, ar putea fi epuizat într-o zi.

Românii sunt extrem de interesați să-și instaleze asemenea dispozitive, dovadă că aplicația deschisă azi dimineață, se va închide diseară cu toate solicitările completate, estimează Președintele Administrației Fondului de Mediu, Cornel Bezuică:

Aplicația informatică a fost deshisă astăzi la ora 10.00 și până la această oră, respectiv 14.30, aproape jumătate din buget a fost rezervat. Dacă se va continua în trendul care a pornit, opinia mea este că diseară o să avem bugetul epuizat. Deci așteptările românilor au fost foarte mari, raportat la acest program de noutate pentru România. Scopul programului este de a produce energie electrică din resurse regenerabile, iar Guvernul României finanțează 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, nu mai mult de 20.000 de lei, pentru o instalație cu o putere de 3 Kilowați.

Potrivit Ministerului Mediului, prin bugetul alocat pentru acest program vor putea fi finanţate proiecte pentru aproximativ 33.000 de unităţi. Pentru Regiunea Centru – judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, suma alocată în acest program este de 62,88 milioane lei.

Dosarele de finanţare se depun doar electronic, pe site-ul www.afm.ro iar, pentru fiecare proiect eligibil, solicitantul poate primi 20.000 de lei indiferent de costul instalaţiei.

Cei interesați pot vedea în timp real pe siteul Administrației Fondului pentru Mediu, numărul de solicitanți precum și sumele repartizate pe regiuni și localități.

Valeriu Russu

The post Interes major pentru panourile fotovoltaice appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Interes major pentru panourile fotovoltaice

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button