Economie

La Sovata s-a deschis prima stație de încărcare a vehiculelor electrice din județ

Compania E.ON Energie România a pus în funcţiune, luna trecută, trei noi staţii de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, la Bacău, Sovata și Gheorgheni, numărul unităţilor instalate de companie ajungând astfel la 11.

În acest an se va pune în funcțiune o astfel de stație și în Târgu Mureș, a declart pentru Radio Tg.Mureș reprezentantul companiei, Adela Boțan.

 Timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În fiecare locaţie este instalată câte o staţie de tip fast charge. De asemenea, fiecare staţie are minimum 2 locuri de parcare. Până în luna octombrie, compania noastră îşi propune să finalizeze implementarea proiectului pe ruta Iaşi – Gheorgheni – Târgu Mureş, prin montarea staţiei de încărcare în benzinăria MOL Târgu Mureş, care va deveni astfel o “autostradă electrică” de care vor putea beneficia toţi posesorii de autovehicule electrice.

Stațiile beneficiază și de suport tehnic continuu, a precizat Adela Boțan.

Staţiile sunt integrate într-un sistem de monitorizare şi gestionare a sesiunilor de încărcare. Acest sistem asigură supravegherea non-stop a respectivei unităţi şi are posibilitatea de a rezolva de la distanţă eventualele incidente apărute în timpul încărcărilor. În plus, eventualele probleme apărute la staţiile de încărcare vor putea fi semnalate telefonic 24 de ore din 24.

Iniţiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene, prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF,) prin care E.ON Energie România şi-a propus să instaleze, în total, 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 urmând să fie instalate de către MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

Raluca Creţ

The post La Sovata s-a deschis prima stație de încărcare a vehiculelor electrice din județ appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: La Sovata s-a deschis prima stație de încărcare a vehiculelor electrice din județ

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button