Economie

O firmă din Sângeorgiu de Mureș (AAGES) a inaugurat astăzi o nouă hală de producție

Firma se ocupă cu proiectarea și fabricarea instalațiilor de încălzire prin inducție.
Noua clădire are o suprafață de 900 de metri pătrați, birouri, spații de depozitare și a fost construită în aproximativ 8 luni cu fonduri proprii.

Directorul general al companiei, Molnar Gabor :

Întotdeauna prețurile sunt stabilite de piață, nu putem stabili artificial prețurile produselor, astfel încât, ceea ce putem noi face, este să reducem costurile. Iar ca să reducem costurile, bineînțeles, în afară de cele materiale, trebuie organizată fabricația într-un mod cât mai rațional și eficient. Această sală s-a construit în primul și în primul rând ca să putem organiza anumite faze de producție mai eficient, mai bine, același efort, mai mult rezultat, mai mult produs.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a subliniat că dezvoltarea operatorilor economici se traduce prin dezvoltarea județului și mai mulți bani la buget:

Este importantă orice investiție pentru că se creează, în primul rând, noi locuri de muncă, dar în al doilea rând este vorba și de valoarea economică a județului care este în creștere. Nu este totuna cât este valoarea adăugată, nu este totuna care sunt impozitele plătite, atât cele pentru salarii cât și cele pentru aceste unități industriale.

Primarul din Sângeorgiu de Mureș, Sofalvi Szabolcs, a arătat că municipalitatea are mai multe solicitări de la investitori pentru pornirea unor afaceri și că încearcă să le asigure toată infrastructura necesară:

Deschiderea acestei hale este un lucru benefic, în primul rând din punct de vedere al creării locurilor de muncă. Noi, ca autoritate publică locală, trebuie să le oferim, de exemplu, dezvoltarea infrastructurii ca să îi atragem, și chiar în acest moment se lucrează la această stradă la modernizarea ei. Doar în al doilea rând înseamnă creșterea bugetului localității.

Deschiderea celei de-a 5-a hale a societății creează și locuri de muncă însă, din păcate, conducerea firmei găsește din ce în ce mai greu forță de muncă calificată.

Raluca Creţ

Foto: Radio Tg. Mures / Raluca Creț
Foto: Radio Tg. Mures / Raluca Creț
Foto: Radio Tg. Mures / Raluca Creț

The post O firmă din Sângeorgiu de Mureș (AAGES) a inaugurat astăzi o nouă hală de producție appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: O firmă din Sângeorgiu de Mureș (AAGES) a inaugurat astăzi o nouă hală de producție

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button