Economie

Operatorii turistici care nu respectă sancţiunile de avertisment vor fi eliminaţi de pe piaţă

Operatorii economici din turism, care activează în Valea Prahovei, Maramureş, Bucovina şi în alte zone căutate în sezonul de iarnă şi care nu vor respecta sancţiunile de avertisment rezultate în urma unor viitoare controale, vor fi eliminaţi de pe piaţă, a declarat, azi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia-Miron Constantinescu.

Acesta a explicat că ANPC este în curs de a transmite operatorilor economici două Îndrumare – de cazare şi de alimentaţie publică – urmând ca aceştia, în special cei din zonele turistice tradiţionale – să fie vizaţi de o campanie de verificare din partea inspectorilor pentru protecţia consumatorilor.

Pe de altă parte, preşedintele ANPC a avertizat marile reţele comerciale că nivelul amenzilor ce vor fi aplicate în cazul lor va creşte proporţional cu cifra de afaceri, astfel încât micii comercianţi să nu mai primească amenzi disproporţionate faţă de volumul afacerii.

The post Operatorii turistici care nu respectă sancţiunile de avertisment vor fi eliminaţi de pe piaţă appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Operatorii turistici care nu respectă sancţiunile de avertisment vor fi eliminaţi de pe piaţă

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button