Economie

Pactul Naţional pentru Simplificarea Accesării Fondurilor Structurale

O declaraţie numită „Pactul Naţional pentru Simplificarea Accesării Fondurilor Structurale” a fost adoptată, ieri, la o reuniune pe tema simplificării procedurilor pentru accesarea fondurilor europene, desfăşurată la Sibiu.

Iniţiatorii demersului susţin că procedurile stufoase impuse de la nivelul ţării – şi nu de la Bruxelles – sunt cele care pun piedici în accesarea fondurilor.

Principalul organizator al reuniunii, preşedintele platformei Advisory Hub, Bogdan Rogin, explică:

Pe fondurile structurale, Bruxelles-ul ne-a creat cadrul legislativ optim de simplificare. Nivelul național a blocat totul, deci noi încercăm să modificăm acest nivel național. O propunere majoră este abrogarea HG 907 și refacerea lui pe baza ghidurilor din Irlanda și Anglia, nu pentru că vrem să copiem ce au făcută străinii, dar ele sunt cele mai simple și nu vrem să reinventăm roata sau să eliminăm acele sute de pagini pentru ghidurile beneficiarului, să fie maxim 15, să nu se mai depună certificate și tot felul de declarații la nivel de proiect, să nu mai existe eliminarea proiectelor pe baza aplicațiilor administrative și așa mai departe.

La întâlnirea de la Sibiu au participat reprezentanţi ai asociaţiilor municipiilor, oraşelor, comunelor şi consiliilor judeţene, precum şi experţi în domeniu.

The post Pactul Naţional pentru Simplificarea Accesării Fondurilor Structurale appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Pactul Naţional pentru Simplificarea Accesării Fondurilor Structurale

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button