Pe scena financiară a lumii a apărut un nou „centimiliardar“

pe scena financiara a lumii a aparut un nou centimiliardar

Se schimbă ierarhia mondială a multimiliardarilor. În lume există acum trei persoane numite „centimiliardari“, ceea ce înseamnă că fiecare din ele are o avere de peste 100 miliarde de dolari, în proprietăți și acțiuni. Cel mai recent nume care s-a alăturat acestui club extrem de select este cel al unui european: proprietarul brandului de articole de lux Louis Vuitton.

Francezul Bernard Arnault, cel mai bogat om din Europa s-a alăturat lui Jeff Bezos şi lui Bill Gates în cel mai exclusivist top al miliardarilor din lume, cu o avere valorând la ora actuală, conform indicelui Bloomberg Billionaires de 101 miliarde de dolari. El a reușit această performanță după ce acţiunile Louis Vuitton au crescut săptămâna trecută, vineri cu peste 3 % la un record de 373,8 euro, pentru ca la acest început de săptămână să scadă ușor sub 30 de euro. A fost suficient, pentru ca, averea lui Bernard Arnault să sară de bariera celor 100 de miliarde, bogăția sa valorând mai mult de 3% din economia franceză. Averea netă a miliardarului a crescut anul acesta cu aproape 32,4 miliarde de dolari, cea mai mare majorare din topul celor 500 de miliardari Bloomberg. Dar această avere colosală pune sare pe rană în Franţa, amplificând decalajul dintre bogaţi şi săraci, într-un an în care protestatarii au cerut ca mai multe beneficii să fie plătite de bogătaşi.

Chiar și pe fondul intensificării tensiunilor inclusiv comerciale, apetitul consumatorilor chinezi pentru genți de lux Louis Vuitton și pentru coniacul Hennessy au întărit rezultatele companiei, ale cărei acțiuni s-au majorat în acest an cu 43%, fiind al treilea cel mai performant index al bursei (CAC 40) din Franța. Arnault, în vârstă de 70 de ani, și familia sa sunt printre magnații de lux care au promis peste 650 milioane de dolari în aprilie pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame, după ce edificiul-monument a fost distrus de foc. El controlează printr-o companie de holding de familie aproximativ jumătate din Louis Vuitton și deține, de asemenea, o participație de 97% la Christian Dior, casa de modă fondată cu trei ani înainte de nașterea sa în 1949.

Louis Vuitton S.A este cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume, având sediul în Paris și peste 77.000 de angajați.

Autor: Virgil Natea

Editor: Corina Muntean

Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg.Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.

Sursa: https://www.bloomberg.com

The post Pe scena financiară a lumii a apărut un nou „centimiliardar“ appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Pe scena financiară a lumii a apărut un nou „centimiliardar“

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.