Economie

Peste 2.600 de adeverințe necesare creditării fermierilor au fost eliberate de APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a eliberat, până la această dată, 2.650 de adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată implementate de către instituţie în cadrul Campaniei 2019, în baza convenţiilor încheiate de APIA cu instituţiile financiar-bancare şi nebancare.

Potrivit unui comunicat de presă al APIA, schemele de plată includ schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi măsurile de mediu şi climă (M10, M11, M13).

Valoarea creditului ce se acordă este de până la 85% din valoarea sumei calculate, conform adeverinţei eliberate de APIA.

De asemenea, până în prezent, APIA anunţă că a încheiat 17 convenţii tripartite cu instituţiile bancare şi nebancare, respectiv fondurile de garantare. (Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM).

The post Peste 2.600 de adeverințe necesare creditării fermierilor au fost eliberate de APIA appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 2.600 de adeverințe necesare creditării fermierilor au fost eliberate de APIA

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button