Poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei ar putea include acoperirea pagubelor produse de furtuni

polita de asigurare obligatorie a locuintei ar putea include acoperirea pagubelor produse de furtuni

Pagubele produse de furtuni ar putea fi incluse în poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei, până la finalul anului, potrivit reprezentanţilor Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În prezent, asigurarea obligatorie acoperă trei riscuri asociate catastrofelor naturale: cele de cutremur, de inundaţii şi de alunecări de teren.

ASF lucrează la detaliile tehnice legate de noua modificare aflată deja în procedură de dezbatere parlamentară – a precizat vicepreședintele Autorității, Cristian Roșu. Acesta spune că introducerea noului risc nu va avea un impact asupra prețului poliției obligatorii de asigurare a locuințelor, dar că va contribui la creșterea semnificativă a gradului de acoperire al acestei asigurări, situat în prezent la 20 – 21%. Prețurile vor rămâne tot 10 euro şi 20 de euro, în funcţie de tipul de clădire, iar acoperirile vor fi tot la nivel de 10.000 de euro, 20.000 de euro, tot în funcţie de tipurile de construcţie.

Dublarea gradului de acoperire al asigurării obligatorii a locuințelor se va produce pe fondul conștientizării de către populație a faptului că deținerea unei astfel de polițe poate ajuta la acoperirea unei părți importante din pagubele produse de dezastrele naturale, spun asigurătorii.

The post Poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei ar putea include acoperirea pagubelor produse de furtuni appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei ar putea include acoperirea pagubelor produse de furtuni

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.