Economie

Precizări ale directorului Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

Directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Gheorghe Lăpădat, a declarat, astăzi, că instituţia pe care o conduce are capacitatea de a oferi în continuare garanţii tuturor celor care doresc să obţină finanţări atât pentru dezvoltarea afacerilor, dar şi pentru capital de lucru.

El a precizat că persoanele fizice pot accesa în continuare programele guvernamentale “Investeşte în tine” şi “Prima Casă”, dar şi fermierii pot beneficia de un program prin care îşi pot extinde suprafeţele de terenuri:

La nivel naţional, au fost acordate pe programul „Investeşte în tine” 1622 de garanţii, valoarea cumulată a acestora este de 59,3 milioane lei ca valoare de finanţare, iar pe garantare 48,2 milioane lei. De asemenea, prin plafonul alocat de 2 miliarde de lei pentru programul Prima casă a fost utilizată suma de 547 de milioane de lei, deci un grad de utilizare la zi de 30%. Ca număr de aplicanţi, în anul 2019 au beneficiat de garanţia fondului circa 10.960 de persoane fizice

The post Precizări ale directorului Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Precizări ale directorului Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button