Economie

Prefectura Mureș cere evaluarea pagubelor după inundațiile de ieri de la Sînpaul

Prefectul Mircea Dușa a emis un ordin de constituire a comisiilor tehnice care fac evaluarea pagubelor din zonele afectate de inundații, și care au trimis deja Prefecturii rapoartele operative.
Problema este că pe unele suprafețe afectate fermierii au primit deja subvenții, iar Mircea Dușa a spus că, juridic, va acționa în așa fel încât aceștia să nu aibă de suferit:

Pe măsură ce avem aceste evaluări, dacă e necesar, facem și documentele și proiectele de Hotărâre de Guvern, pentru despăgubiri. De altfel, doresc să completez în cursul săptămânii viitoare aceste comisii, de aceea am și convocat mâine pe cei de la Direcția Agricolă și de la APIA, pentru că au fost distruse foarte multe terenuri agricole arabile, oamenii deja au încasat subvenții pentru acele terenuri. Există acele proceduri prin care se evalueazî de către APIA existența și starea culturilor, și să nu avem o problemă după aceea că acele culturi nu mai pot fi înființate șibanii deja au fost încasați.

În ce privește porțiunea de dig care a cedat și a provocat inundarea a peste 300 de hectare de teren agricol și de pășune în zona Sînpaul, Mircea Dușa a declarat că digul va fi refăcut complet, printr-un proiect al Direcției Apelor.
La această oră nu sunt probleme în județul Mureș, apele fiind în scădere, dar autoritățile sunt în alertă pentru că prognoza anunță ploi abundente și în zilele care urmează.

Valeriu Russu

The post Prefectura Mureș cere evaluarea pagubelor după inundațiile de ieri de la Sînpaul appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Prefectura Mureș cere evaluarea pagubelor după inundațiile de ieri de la Sînpaul

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button