Economie

Program educaţional de antreprenoriat de viitor

În România mulți tineri își doresc să pornează o afacere durabilă, însă doar 1% reușesc acest lucru. Ei au nevoie de suportul specialiștilor pentru a se lansa. Din fericire, acolo unde autoritățile lipsesc, există oragizații care ajută. Cum este Future Makers, care își propune să sprijine tinerii interesați de antreprenoriat să treacă de la idee la acțiune.

Future Makers, program educaţional de antreprenoriat de viitor, aflat la a doua ediție, a desemnat finaliștii care trec în următoarea etapă. Juriul format din experți și antreprenori români a ales cele mai bune 55 de echipe care vor face parte din programul de incubare. 2000 de tineri antreprenori cu vârste cuprinse între 18 și 29, din 18 orașe au propus peste 115 de idei de business orientate spre viitor. Cele mai bune idei vor fi răsplatite cu premii totale de 20.000 de euro.

Tinerii propun soluții diverse din peste 12 domenii de activitate, de la educație, mediu, sănătate, mobilitate și până la cele mai noi tehnologii care eficientizează activitățile în viața de zi cu zi și în business. Începând din iulie până în noiembrie cele 55 de echipe își vor dezvolta împreună ideile şi afacerile pentru viitor prin ateliere, webinarii şi sesiuni de lucru. Fiecare echipă va avea alături de ea, în cele 4 luni de incubare, un mentor, antreprenor sau specialist cu experienţă în industria aleasă. Echipele vor avea acces şi la un centru de resurse online, spaţiu de lucru şi un bootcamp de 3 zile alături de celelalte echipe finaliste. Între finaliști se regăsesc 3 echipe din Brașov, 2 din Sibiu, alte 2 din Năsăud și una din Tălmaciu.

Marea finală va avea loc pe 28 noiembrie, în cadrul conferinței anuale internaționale Future Summit, unde juriul va acorda 5 premii a cîte 2.500 de euro fiecare şi marele premiu de 5.000 de euro. O echipă va avea șansa să câștige și premiul publicului de 2.500 euro în urma voturilor pe care fiecare video de promovare a proiectelor îl va primi online în lunile octombrie și noiembrie. „Future Makers le oferă tinerilor din toată țara oportunitatea de a înțelege mai clar scenarii de viitor atât pentru industriile ce îi interesează, cât și în teme transversale ca viitorul muncii, impactul digitalizării sau noi modele de business” spune Ciprian Stănescu, co-fondator Future Makers.

În 2030, produsele comandate online vor fi, cel mai probabil, livrate de …drone! Tot până în 2030, Franța va fi interzis mașinile cu emisie de CO2.

Toate acestea sunt dintr-un viitor în care fiecare dintre noi este parte. De aceea, prin acest program, tinerii sunt provocați să gîndească îndrăzneț, oricare ar fi domeniul de activitate care îi pasionează, cu soluții concrete la provocările pe care viitorul le ridică oamenilor.

Autor: Virgil Natea

Editor: Corina Muntean

Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg.Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.

Sursa: https://futuremakers.ro

The post Program educaţional de antreprenoriat de viitor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Program educaţional de antreprenoriat de viitor

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button