Proiectul primei rectificări bugetare pe 2019 a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice

proiectul primei rectificari bugetare pe 2019 a fost publicat pe site ul ministerului finantelor publice

Ministerul Finanţelor Publice a publicat pe site-ul său de internet proiectul primei rectificări bugetare de anul acesta. Astfel, instituţia propune o rectificare pozitivă, care asigură respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar.

De cele mai mari creşteri de buget vor avea parte Ministerele Finanţelor, Dezvoltării Regionale, SRI sau Ministerul Justiţiei. Scăderi bugetare vor fi operate la Ministerele Educaţiei, Fondurilor Europene şi Cercetării.

Ministerul Finanţelor va avea parte de o suplimentare a bugetului de 2.243,6 milioane de lei. Dintre aceştia, o mare parte o reprezintă contribuţia României la bugetul Uniunii Europene.

De creşteri cuprinse între 92 de milioane şi 970 de milioane vor mai beneficia, în ordine: Ministerul Mediului, al Muncii, SRI, Ministerul Dezvoltării Regionale. De cealaltă parte, Ministerul Educaţiei pierde sume importante la această rectificare bugetară, peste un miliard de lei. Cei mai mulţi bani se iau de la capitolul cheltuieli de personal. Ministerul Finanţelor dă însă asigurări că sunt bani pentru plata salariilor până la finalul anului.

Pe de altă parte, vor creşte bugetele locale, cu 4,4 miliarde de lei. Ministerul Finanţelor semnalează că Produsul Intern Brut s-a majorat la 1.031 de miliarde faţă de 1022,5 miliarde de lei, cât era estimat la fundamentarea bugetului pe acest an.

De asemenea se menţionează că proiectul rectificării bugetare asigură sumele necesare pentru pensii şi salarii. Totodată, se asigură suma de 135 milioane de lei pentru finalizarea procesului de restituire a taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei de poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi a timbrului de mediu pentru autovehicule.

The post Proiectul primei rectificări bugetare pe 2019 a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Proiectul primei rectificări bugetare pe 2019 a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.