Economie

Rectificarea bugetară va avea loc pe 31 iulie

Până atunci ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, trebuie să vină cu o analiză referitoare la măsurile pe care le va lua, astfel încât, până la sfârşitul anului, să se încadreze în deficitul bugetar de 3%, au declarat joi surse politice.

Conform acestora, pentru reducerea cheltuielilor bugetare se ia în considerare un proiect potrivit căruia pensiile speciale vor fi impozitate progresiv. Alte măsuri care sunt avute în vedere sunt eliminarea unor programe sociale ce nu sunt eficiente şi restructurarea unor agenţii de stat.

Ministrul Finanţelor a anunţat, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, de miercuri, că din buget lipsesc 7 miliarde de lei, pe care Guvernul trebuie să îi găsească pentru a acoperi deficitul.

Tot miercuri s-a stabilit ca săptămâna viitoare să fie convocat un nou Comitet Executiv Naţional în care se va vorbi despre o remaniere guvernamentală, care să privească nu doar miniştrii, ci şi secretarii de stat, în condiţiile în care premierul urmează să prezinte o evaluare a fiecărui minister în parte.

The post Rectificarea bugetară va avea loc pe 31 iulie appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Rectificarea bugetară va avea loc pe 31 iulie

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button