Economie

Reexaminarea Legii pensiilor, aproape de votul final

Reexaminarea Legii pensiilor şi proiectul Guvernului de simplificare a adopţiilor se află, astăzi, pe agenda de lucru a Comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor.

Cu patru abțineri, reexaminarea Legii pensiilor a fost adoptată de către deputații din Comisiile juridică și de muncă, în concordanță cu decizia Curții Constituționale care a hotărât că textul legislativ este parțial neconstituțional, astfel în document s-a făcut precizarea că angajatorul plătește și distribuie mai departe contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale. Au fost, totodată, eliminate prevederile care stabileau o vârstă și un stagiu minim de cotizare pentru acordarea pensiei de invaliditate.

În timpul dezbaterilor din comisie, deputatul USR Cristian Seidler a cerut din nou eliminarea pensiilor speciale. La rândul său, fostul ministru al muncii, deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu, a precizat că adoptarea legii a fost amânată cu șase luni, timp pierdut de Casa Națională de Pensii care ar fi trebuit să înceapă de la 1 ianuarie recalcularea pensiilor. Ea a mai spus că pentru a nu interveni amânări este nevoie de o mobilizare a funcționarilor publici. Legea va intra mâine la votul final din Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

The post Reexaminarea Legii pensiilor, aproape de votul final appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Reexaminarea Legii pensiilor, aproape de votul final

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button