Economie

România s-a alăturat celor 12 state dezvoltate care au lansat strategii 5G

Este vorba de domeniul transferului de date pe internet, prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.

O decizie în acest sens a fost luată în şedinţa de guvern de ieri, la propunerea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Tehnologia 5G este noul standard în materie de transfer de date mobile. Ţările lumii se pregătesc să o adopte, iar specialiştii caută cele mai bune soluţii de implementare. Este un pas în plus faţă de ceea ce există în prezent, 4G, şi promite viteze de internet de 10-20 de ori mai mari decât cele de acum.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale afirmă într-un comunicat că strategia 5G pentru România a făcut subiectul unei largi consultări publice şi a înglobat propunerile şi punctele de vedere ale industriei şi experţilor. Documentul aprobat ieri face un diagnostic complex al gradului de pregătire a ţării noastre pentru acest pas, identifică beneficiile majore pentru economie şi societate. Sunt avute în vedere şi piedicile actuale în calea noii tehnologii, pentru care se propun soluţii.

În principiu, România urmăreşte lansarea acestor servicii anul viitor şi acoperirea 5G a tuturor centrelor urbane şi a principalelor rute de transport terestru până în anul 2025. Se estimează că noua tehnologie va duce la crearea a peste 250.000 de locuri de muncă în România şi va aduce beneficii în valoare de aproape 5 miliarde de euro. Totodată, ţara noastră contribuie la obiectivele Uniunii Europene de a deveni lider global în tehnologia 5G, se mai arată în comunicatul citat.

The post România s-a alăturat celor 12 state dezvoltate care au lansat strategii 5G appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: România s-a alăturat celor 12 state dezvoltate care au lansat strategii 5G

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button