Economie

Românii care muncesc în străinătate vor putea trimite bani în ţară fără comision

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că românii care muncesc în străinătate vor putea trimite bani în ţară fără comision, printr-un produs bancar ce va fi lansat de CEC, în luna septembrie.

La o întâlnire cu cei din diaspora, el a adăugat că se intenţionează, totodată, ca CEC-ul să acorde garanţii pentru creditele contractate de românii de peste hotare, dar şi susţinerea diferenţei de cost a împrumuturilor pentru firme.

Ministrul a mai spus că se discută şi despre trimiterea coletelor prin Poşta Română, fără comision, în Uniunea Europeană.

Eugen Teodorovici a declarat că vama va fi scoasă din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi va funcţiona sub autoritatea ministrului de finanţe. El anunţase proiectul încă din luna iunie şi susţine că înfiinţarea unei autorităţi vamale în subordinea ministerului va duce la eficientizarea controlului în vămi şi la creşterea încasărilor la buget.

The post Românii care muncesc în străinătate vor putea trimite bani în ţară fără comision appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Românii care muncesc în străinătate vor putea trimite bani în ţară fără comision

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button