State cu ZERO taxe

state-cu-zero-taxe

V-aţi săturat de taxele şi impozitele covârşitoare pe care le plătiţi în ţară şi vreţi să vă mutaţi în alte locuri de pe planetă, unde aceste griji apasă mai puţin? Există câteva astfel de state unde taxele sunt 0. Însă, s-ar putea să nu vă placă alte aspecte.

Există câteva ţări pe mapamond care-şi permit luxul de a nu percepe taxe şi impozite de la populaţie, veniturile bugetului de investiţii bazându-se pe alte surse, în principal resurse naturale şi turism. Iar în multe dintre acestea este şi foarte plăcut să trăieşti. Totuşi, avantajul de a trăi într-o astfel de ţară nu este atât de uşor de dobândit.

Potrivit unui articol publicat pe platforma www.investopedia. com şi citat de www.businessmagazin.ro, există mai multe ţări în Orientul Mijlociu care nu au o taxă pe venit, iar Emiratele Arabe Unite sunt considerate printre cele mai atractive, cu un guvern şi economie relativ stabile. Emiratele au şi un mediu multicultural mai dezvoltat decât în alte ţări din Orientul Mijlociu. Restaurantele bune şi variatele opţiuni de divertisment sunt elemente de mare atractivitate, pe lângă facilităţile educaţionale dezvoltate şi o populaţie mare vorbitoare de limba engleză.

Totuşi, nu oricine este pregătit să facă faţă unor temperaturi extrem de ridicate, unei culturi total diferite, sau rigurozității religiei islamice. În acest caz poate este mai bine să vă orientaţi spre alt loc. De exemplu Bahamas. Să te bucuri de avantajul de a nu plăti taxe în Bahamas depinde mai mult de rezidenţă, decât de obţinerea cetăţeniei. Pentru a aplica la rezidenţă, un individ trebuie să plătească valoarea unui permis anual de rezidenţă sau să obţină un permis de rezidenţă nelimitat, prin achiziţia unui bun imobiliar în Bahamas, una dintre insulele ieftine ale Caraibelor care oferă o infrastructură şi servicii bune. Serviciile medicale nu sunt însă considerate excelente, Nassau, capitala Bahamas, se confruntă cu o rată a criminalităţii ridicată, iar acum după ce insulele au fost devastate de mult temultul uragan Dorian, viaţa porneşte aproape de la zero aici.

Poate atunci Bermuda ar fi o variantă mai atrăgătoare decât Bahamas. Nu se plătesc taxe, dar este o ţară mult mai scumpă în ce priveşte costul vieţii. Este de asemenea un loc relativ izolat, fiind una dintre cele mai scumpe ţări din lumea vestică. De exemplu, chiria pentru un apartament modest porneşte de la 2.000 de dolari sau chiar mai mult; iar un galon de lapte (circa 4 litri) costă între 10 şi 15 dolari.

Dar nu disperaţi. Mai sunt locuri în lume, chiar şi în Europa unde nu plătiţi impozite. De pildă Monaco. Cunoscut drept locul în care super-bogaţii lumii trăiesc o vacanţă permanentă, Monaco a fost de mult timp considerat una dintre cele mai frumoase şi dorite destinaţii din Europa. Monaco este un oraş-stat care nu este cu mult mai mare decât Vaticanul. Are una dintre cele mai scăzute rate ale criminalităţii din lume. Pe de altă parte însă, este și unul dintre cele mai scumpe locuri în care să trăieşti. Un permis pentru o rezidenţă legală aici poate fi obţinut în mai puţin de trei luni, dar necesită depozitarea a aproximativ jumătate de milion de dolari într-o bancă din Monaco.

Aşa încât, înainte de a părăsi definitiv România din motive de taxe, gândiţi-vă de două ori dacă chiar vreţi să faceţi acest lucru.

Autor: Virgil Natea

Editor: Corina Muntean

Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg.Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, 94,9 FM-Borsec, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.

Sursa: www.businessmagazin.ro

The post State cu ZERO taxe appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: State cu ZERO taxe

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.