Taxa pe zahăr şi creşterea accizei la ţigări, printre măsurile care vor fi adoptate în curând de Guvern

taxa pe zahar si cresterea accizei la tigari printre masurile care vor fi adoptate in curand de guvern

Proiectul de ordonanţă în acest sens a fost publicat în această dimineaţă pe site-ul Ministerului de Finanţe. Astfel, potrivit documentului, băuturile răcoritoare cu conţinut ridicat de zaharuri libere, al căror conţinut de zahăr este între 5 şi 8 grame la suta de mililitri de produs vor avea 0,8 lei pe litru. Cele care au peste opt grame zaharuri vor avea 1 leu pe litru taxă.

Decizia este luată în contextul în care 52% din populaţia Uniunii Europene este supraponderală, iar 17 procente suferă de obezitate, explică ministerul.

Proiectul de ordonanţă mai pevede că salariaţii vor plăti contribuţii sociale pentru o parte din tichetele cadou primite din partea angajaţilor. Excepţie fac biletele de valoare primite cu ocazia unor sărbători.

De asemenea, ar urma să scadă numărul secretarilor de stat şi se vor bloca angajările în adminsitraţie, menţionează documentul finanţelor.

The post Taxa pe zahăr şi creşterea accizei la ţigări, printre măsurile care vor fi adoptate în curând de Guvern appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Taxa pe zahăr şi creşterea accizei la ţigări, printre măsurile care vor fi adoptate în curând de Guvern

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.