Economie

Transportatorii vor să scape de pirații de pe cursele județene

În acest sens, Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) solicită sprijinul Poliției și consiliilor județene, ca firmele licențiate care fac transport județean regulat de pasageri, să fie protejate.

Este vorba atât de fenomenul pirateriei cât și de aprobarea unor curse flexibile, adaptate cerințelor cetățenilor, a explicat președintele FORT, Augustin Hagiu:

Cea mai mare nemulțumire este că programul de transport în ultimele cicluri de atribuire a curselor, nu este adaptat nevoii de mobilitate a pasagerilor. Și mai este afectat de ceea ce numim piraterie, adică de transportul ilegal, cu autoturisme de până la 9 locuri care fac nestingheriți transport județean de pasageri, fără a plăti taxe la stat, și care dă peste cap fluxurile de pasageri. Aici, consiliile județene împreună cu cei de la Poliție ar trebui să se implice, mai ales că acum legea le oferă mai multe pârghii. Ar trebui să fim lăsați sî ne adaptăm, în funcție de orele de vârf, cu capacități de transport adecvate.

Poliția a confirmat că uneori sunt identificați transportatori care fac curse ilegale de personae, însă în județul Mureș nu se poate vorbi de un fenomen.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Emanuela Rugină, a exemplificat printr-un caz, petrecut anul acesta în județ:

Putem exemplifica un astfel de caz, constatat la data de 22 februarie, când polițiștii rutieri din Târnăveni au oprit în trafic, pe DJ 142, pe raza localității Idrifaia, un autoturism condus de un bărbat de 64 de ani din comuna Băgaciu. Polițiștii au constatat că acesta ar fi transportat în mod repetat, persoane contra cost, fără a deține documente legale. În cauză s-a întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, cercetările fiind în curs de desfășurare.

Potrivit legii penale, transportul neautorizat de persoane constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Valeriu Russu

The post Transportatorii vor să scape de pirații de pe cursele județene appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Transportatorii vor să scape de pirații de pe cursele județene

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button