Ultima zi de depunere a Declaraţiei unice privind veniturile

ultima zi de depunere a declaratiei unice privind veniturile

Astăzi este ultima zi de depunere a Declaraţiei unice privind veniturile, prin intermediul căreia persoanele fizice trebuie să declare, după caz: impozitul pe veniturile realizate în România sau/şi din străinătate în anul 2018, impozitul pe venitul estimat a se realiza în ţară în acest an sau impozitul aferent normei de venit, respectiv venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru 2019 şi, după caz, contribuţiile sociale datorate în anul fiscal 2018.

Declaraţia poate fi transmisă prin poştă, poate fi depusă la sediul unităţilor fiscale ori prin serviciul Spaţiul Privat Virtual sau poate fi transmisă ANAF prin intermediul serviciului “Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

Cei care o depun în termen beneficiază de o bonificaţie de 5 la sută din impozitul pe venit şi din contribuţiile sociale datorate pentru anul trecut.

Tot astăzi este şi termenul limită pentru depunerea formularului privind redirecţionarea a 3,5 la sută din impozit către un ONG.

The post Ultima zi de depunere a Declaraţiei unice privind veniturile appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ultima zi de depunere a Declaraţiei unice privind veniturile

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.