Vrei să vinzi mai bine? Oferă complimente partenerilor de business

vrei sa vinzi mai bine ofera complimente partenerilor de business

Dacă vrei să faci vânzări și să-ți sporești veniturile trebuie să găsești soluția potrivită să-ți atragi clienții. Studiile arată că toți cei care știu să pună în practică frumoasa artă a comunicării sunt percepuți de interlocutorii lor ca fiind înțelegători și simpatici. Chiar dacă pare dificil la prima vedere, nu e deloc o corvoadă să încerci să găsești și să comunici folosind complimente sincere.

Una din modalitățile prin care poți face asta este să le vorbești frumos. La fiecare client poți remarca ceva pentru care îl poți complimenta, oricât de mic sau nesemnificativ ți s-ar părea acel lucru. Mircea Enescu, trainer de vânzări în B2B ne asigură că în relația cu clienții dacă reușești să adresezi complimente, o lume nouă de oameni darnici ți se va deschide. Cel mai simplu mod ca să-ți expui admirația este să comunici direct și fără ocolișuri ce ți pare deosebit la clientul tău. Complimentul poate avea legătură cu faptele clientului, cu înfățișarea sa ori cu bunurile sale. Însă dintre cele 3 complimentul legat de fapte, însoțit de argumente, are meritul de a obține cele mai bune rezultate în comunicare.

Potrivit lui Mircea Enescu, ca să ajungi însă la rezultate, trebuie să respecți 3 reguli de bază, atunci când adresezi complimente:
Regula 1 – Rostește numele clientului înainte de toate. Spunând numele clientului înainte de a comunica un compliment ridici nivelul de interes al conversației, determinând-ul pe client să asculte cu atenție ceea ce urmează. Poți retine ca regulă generală în discuțiile cu clienții că, ori de câte ori trebuie să rostești ceva important, e bine să începi cu numele clientului.
Regula 2 – Explică pe ce se bazează complimentul tău. Pentru a conferi complimentelor o forță considerabilă, nu trebuie să comunici doar ce anume și pe cine apreciezi, ci și de ce îl apreciezi, mai exact pe ce se bazează admirația ta. În practică, acest lucru se poate transpune în formula: “Ești un bun manager pentru că în cei 10 ani de când ocupi această funcție ți-au plecat doar doi oameni din echipă.” Sau “Ești un bun administrator pentru că știi să ții costurile sub control menținând o calitate ridicată a serviciilor.”
În fine, regula 3 – Nu spune niciodată un compliment nesincer. Fiecare dintre noi are un detector de adevăr, prin urmare clienții tăi se prind rapid atunci când vrei să-i perii fără un motiv solid. Nu uita că fiecare client, fiecare patron de firmă merită să fie felicitat pentru un motiv sau altul. Tot ceea ce trebuie să faci este doar să fii atent la afacerea lui și cum și-o administrează, susține trainerul în vânzări, Mircea Enescu.

În concluzie, pentru afaceri mai bune și bani în plus, rostește numele clientului, spune-i ce-ți place la el și de ce, iar acesta te va aprecia și recompensa într-un fel sau altul pentru că vei fi printre puținii oameni din viata lui care îi recunoaște și admiră meritele.

Autor: Virgil Natea

Editor: Corina Muntean

Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg.Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.

The post Vrei să vinzi mai bine? Oferă complimente partenerilor de business appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Vrei să vinzi mai bine? Oferă complimente partenerilor de business

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.