Eveniment

1.500 de motocicliști au atras atenția asupra drepturilor pe care le au, la Târgu Mureș

Parada motocicliștilor a fost unul din punctele maxime ale festivalului ”Maris Fest”, aflat la cea de-a V-a ediție.
Ei și-au dat întâlnire în parcarea de la stadionul municipal, și au pornit în marș pe străzile orașului, cu un mesaj de conștientizare pentru ceilalți participanți la trafic.
Organizatorul evenimentului, Thomas Moldovan:

Mesajul în acest an este legalizarea lane splitting-ului, o chestiune care, în majoritatea țărilor europene, există deja, adică împărțirea benzii de circulație, o motocicletă cu o mașină. Problema aceasta se ivește mai ales la semafoare, unde există cozi foarte lungi, în acest sens se decongestionează mult și traficul. Am început un sondaj pe internet și deja s-au adunat în jur de 3.000 de semnături. Aceste liste vor fi înmânate prefectului, cu rugămintea noastră de a ajunge la Ministerul de Interne.

Motocicliștii s-au pregătit mult pentru această paradă, nu doar pentru că se întâlnesc cu prietenii, ci și pentru speranța modificării legislației care să îi ajute mai mult în trafic.

Și în acest an motocicliștii și-au dat mâna pentru o cauză nobilă. Ei vor dona bani pentru Mihai Burian, tânărul care a fost victimă a accidentului rutier de anul trecut de la Vațman, unde alți tineri și-au pierdut viața.
Mihai a scăpat cu viață, a stat 3 luni în comă, iar acum se luptă să revină la viața normală, însă cu costuri financiare ridicate:

Mama lui Mihai, Ana, a renunțat la serviciu pentru a fi aproape de băiatul său:

Maris Fest continuă până mâine pe strada Insulei, lângă Hipodrom, cu concerte și activități dedicate iubitorilor de muzică de calitate.

Raluca Creţ

Parada motociclistilor Maris Fest 2
Parada motociclistilor Maris Fest 3
Parada motociclistilor Maris Fest 4
Parada motociclistilor Maris Fest 5

The post 1.500 de motocicliști au atras atenția asupra drepturilor pe care le au, la Târgu Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 1.500 de motocicliști au atras atenția asupra drepturilor pe care le au, la Târgu Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button