Eveniment

10 persoane şi-au pierdut viaţa în luna august în accidente pe munte

10 persoane şi-au pierdut viaţa în luna august în accidente care au avut loc pe munte, alte 214 suferind diverse accidentări ce au impus transportul lor la spital cu ambulanţele sau cu elicopterele, arată datele prezentate azi de Salvamont România.

Potrivit unui raport al Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România şi al Consiliului Serviciilor Publice Salvamont, în luna august salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în 527 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, în cadrul acestora fiind salvate 786 de persoane.

Potrivit asociației, luna august este caracterizată ca o perioadă cu activitate turistică intensă, fapt ce a impus asigurarea asistenţa de salvare montană la un nivel ridicat. Zilnic, între 250 şi 300 de salvamontişti s-au aflat la datorie în zonele montane cu afluenţă turistică mare, în locurile unde se practică intensiv sporturile montane, precum și în punctele medicale şi de intervenţie din circa 90 de posturi şi baze salvamont.

The post 10 persoane şi-au pierdut viaţa în luna august în accidente pe munte appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 10 persoane şi-au pierdut viaţa în luna august în accidente pe munte

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button