Eveniment

A început SIMFEST

Este a 16-a ediție a Festivalului Internațional al Telviziunilor și Producătorilor Independenți, care se desfășoară la Târgu-Mureș.
Festivalul este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Mures, susținut de Primăria Târgu-Mureș și cea din Sîngeorgiu de Mureș, iar Radio România Târgu-Mureș este partener media.

Bastionul Blănarilor va găzdui în fiecare zi, începând cu ora 15, proiecțiile producțiilor aflate în concurs. Ele vor fi urmate de discuții între public și realizator.

Marți,de la ora 20:30, la cinematograful Arta, va avea loc proiecția publică a unui film semnat Copel Moscu. Trupa „Țapinarii” va susține un concert în Cetatea Medeivală, miercuri, de la ora 20.

Ziua de Joi va fi dedicată localității Sângeorgiu de Mureș,. Căminul cultural va găzdui de la ora 17 vernisajul unei expoziții de pictură, dar și un spectacol de teatru.

Vineri, Festivalul se întoarce la Târgu-Mureș, iar publicul va putea participa, începând cu ora 19, la lansări de carte și va putea vizona, de la ora 20.30 un film la Cinematograful Arta.

Ziua de sâmbătă este una mai specială. De ce, aflăm de la organizatorul festivalului SIMFEST, Ioan Ceaușescu:

Sâmbătă va fi o zi specială deoarece este dedicată zilei limbii române. Vor fi foarte multe evenimente inclusiv o discuție între specialiști și public despre evoluția limbii române, detalii mai puțin cunoscute despre perioada aceea și cum s-a format, până la urmă, limba română, lansări de carți scrise de români din diaspora și multe altele.

Ziua de sâmbătă se va încheia cu o gală a laureaților. În cadrul ei vor fi înmânate premii câștigătorilor festivalului-concurs iar studenții de la Universitatea de Artă din Târgu Mureș vor susține momente artistice.

Duminică, în intervalul orar 10.30-15.00, Cinematograful Arta, va găzdui proiecția publică a producțiilor premiate în cadrul fetivalului.

Vlad Todoran

Simfest 5
Simfest 4
Foto: Radio Tg.Mures/Vlad Todoran

The post A început SIMFEST appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: A început SIMFEST

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button