Eveniment

Animalele confiscate de la Nuțu Cămătaru au ajuns la Zoo Târgu-Mureș

Cele 5 animale au fost capturate recent de Garda de Mediu Bucureşti de pe proprietatea interlopului, după ce unul dintre ele, un macac adult, a scăpat din casa acestuia.

Animalele au fost aduse, azi, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş de către Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, pentru că aici puteau fi asigurate cele mai bune condiții, a declarat pentru Radio Tg.Mureș Ovidiu Roșu, medic veterinar al Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice:

Avem de-a face cu 5 animale din care un cuplu de 2 macaci japonezi, un maca rhesus și doi coati care sunt masculi. Am ales Grădina Zoologică din Târgu-Mureș întrucât cu ei am avut cea mai bună colaborare din momentul în care am solicitat ca autoritățile să prezinte o locație cu spațiu autorizat. Am mai încercat și alte grădini zoologice dar fie nu aveau spațiu pentru a găzdui speciile respective sau aveau probleme cu perioada de carantina prin care trebuie să treacă animalele înainte expunerii publice.

Cele 5 animale nu prezintă patologii infecțioase și s-au integrat în noul mediu, spune medicul veterinar Ovidiu Roșu:

Animalele au fost deja introduse în spațiul lor și au început a interacționa cu celălalte maimuțe. Nu cred că vor fi probleme din punctul de vedere al sănătății întrucât ele nu prezintă simptome ale unei boli dar dacă se va observa ceva se va interveni imediat.

Pe prorietatea interlopului bucureștean au mai fost găsite, pe lângă aceste 5 exemplare, încă doi lemurieni și o camilă. Lemurienii au putut fi capturați, însă legislația nu a permis și capturarea cămilei întrucât aceasta este considerată un animal domestic și se bucură de condiții de trai foarte bune.

Conform estimărilor specialiștilor, valoarea unui exemplar se ridică la 2-3 mii de euro.

Vlad Todoran

zoo 1
zoo2
zoo3

The post Animalele confiscate de la Nuțu Cămătaru au ajuns la Zoo Târgu-Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Animalele confiscate de la Nuțu Cămătaru au ajuns la Zoo Târgu-Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button