Eveniment

Astăzi a început Academia Interculturală de Vară „Proetnica” de la Sighișoara

Este a 3-a ediție a academiei, un proiect adiacent Festivalului cu același nume, care are ca invitați tineri din toată Europa. Evenimentul, care se desfășoară pe parcursul unei săptămâni, reunește douăzeci de participanți din mai multe țări europene.
Prin mijloace practice dar și teoretice, ei vor cunoaște cultura minorităților naționale în vederea obținerii unei mai bune aceptări a acestora în societate, ne-a declarat coordonatorul Festivalului „Proetnica”, Volker Reiter:

Participanții academiei au posibilitatea de a se întâlni cu cei ai minorităților naționale. Proetnica are un program pe scenă dar avem, de asemenea, și foarte multe activități cu publicul la care poate participa orcine. O parte din programul academiei este sincronizat cu cel al festivalului, mai exact în cadrul „Agora”, unde se vor putea întâlni și discuta efectiv cu reprezentanții minorităților.

Miercuri va debuta la Sighișoara a șaptesprezecea ediție a Festivalului „Proetnica”, eveniment la care sunt așteptați peste 600 de participanți.

19 din cele 20 de grupuri minoritare de pe teritoriul țării vor fi reprezentate la acest eveniment cultural.

Vlad Todoran

The post Astăzi a început Academia Interculturală de Vară „Proetnica” de la Sighișoara appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Astăzi a început Academia Interculturală de Vară „Proetnica” de la Sighișoara

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button