Eveniment

AWAKE For Good, un exemplu de sustenabilitate

La AWAKE sunteți încurajați să explorați dincolo de viața dumneavoastră de zi cu zi și de rutină. AWAKE este un spațiu și un timp de creație, învățare, schimb de idei, inspirație și co-creare, cadrul perfect pentru a construi împreună o societate nouă, mai conștientă de sine și responsabilă față de mediul înconjurător.

Cum suntem AWAKE For Good

AWAKE este primul și cel mai important festival boutique, ce se desfășoară pe un domeniu spectaculos din Transilvania – Teleki, Gornești, Mureș. Încă de la prima ediție, a avut cele mai solide principii de sustenabilitate, încercând să reducă cât mai mult amprenta asupra mediului și să fie un exemplu în protecția și conservarea patrimoniului cultural și a mediului înconjurător.

Ideile și conținutul oferit de AWAKE ne hrănesc mintea și ne ajută să avem un comportament mai sănătos și mai responsabil față de mediu.

Protecția mediului este o temă importantă abordată la Feed Your Mind. Verificați site-ul FYM și programul festivalului pentru cei mai pasionați vorbitori pe problemele de mediu.

Decorul sustenabil

Designul întregului festival este construit pe principiile sustenabilității. Mobilierul de bar, restaurante, din Forest Library sau Bazar este în întregime construit din module de lemn locale, reutilizabile pentru o perioadă între 5 și 15 ani. Lemnul va fi donat ulterior pentru construcția unei școli sau grădinițe locale.

Reciclăm, reciclăm, reciclăm

Au fost eliminate paiele de plastic și sunt reduse, în fiecare an tot mai mult, cantitatea de materiale plastice folosite în timpul festivalului. A fost crescut numărul punctelor de colectare selectivă a deșeurilor din plastic, aluminiu, hârtie și carton. Punctele de colectare, create împreună cu partenerul Fepra Internațional, sunt supravegheate de voluntari bine instruiți, care vă vor asista în procesul de separare a deșeurilor. Nu vor fi puse la vânzare pahare sau tacâmuri de plastic.

Deșeurile vegetale din zonele în care se servesc alimente sunt colectate și transformate în compost, ce fertilizează grădina cu legume AWAKE. De asemenea, sunt încurajați toți colaboratorii să utilizeze materiale biodegradabile.

Castelul este eco-electric

Electricitatea este o parte importantă din povestea AWAKE, care în 2019 ține 4 zile și 3 nopți. Mii de oameni, de la participanții la festival la echipa de organizare și parteneri, își energizează zilele și nopțile cu energie electrică. Se va folosi rețeaua de electricitate locală pentru activități și zona de food-court, iar scena principală are propriul ei generator separat.

Respectarea și susținerea patrimoniului cultural sunt endemice festivalului AWAKE

Organizatorii prețuiesc și protejează moștenirea unică a domeniului Teleki, gazda festivalului nostru. Amplasat în inima Transilvaniei, Teleki înseamnă 16 hectare de teren spectaculos, găzduind castelul baroc din secolul al XVIII-lea și parcul său englezesc, cu copaci seculari, pajiști liniștite și un iaz fermecător, toate în vecinătatea râului Mureș. Parcul, ce devine în timpul AWAKE o grădină de muzici și arte, are specii exotice de arbori precum gingko biloba și lime, alături de sălcii, stejari și chiparoși.

Activitățile și zonele amenajate sunt realizate din module din lemn refolosibile, cu o durată de viață de minimum 5 ani, care se potrivesc perfect în peisajul natural al parcului. Reutilizarea lor ajută la păstrarea festivalului cât mai sustenabil.

Castelul este unul dintre cele mai bine conservate din Transilvania, cu piese originale precum candelabre Murano, șeminee, uși de lemn, picturi murale și lucrări stucco. O parte din castel a fost renovată cu mobilier vechi, recreându-se vechea atmosferă somptuoasă, de care vizitatorii se pot bucura pe tot parcursul anului.
Organizatorii AWAKE au investit puternic în restaurarea domeniului Teleki prin creșterea gradului de conștientizare și acordarea de sprijin financiar. Împreună cu Asociația ARCHÉ, se angajează să protejeze acest sit unic, parte a patrimoniului nostru național. Vizitați castelul online și programați un tur ghidat înainte sau după festival. Ați putea fi norocoși să fiți primiți chiar de contele Teleki.

Generația AWAKE

Voluntari, ambasadori, colaboratori creativi, membrii tineri ai echipei. O generație tânără, expresivă, conștientă de sine, care deja conturează o societate mai durabilă, cu un manifesto neo-boem în 2019.
Unii o numesc GENZ, organizatorii o numesc generația AWAKE. Acum voi sunteți schimbarea.

Post-ul AWAKE For Good, un exemplu de sustenabilitate apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: AWAKE For Good, un exemplu de sustenabilitate

Credit autor: Andrei Vornicu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button