Eveniment

Contabilii au fost sărbătoriți astăzi la Târgu Mureș

De Ziua Națională a Contabilului Român, pentru a 15-a oară, filiala mureșeană a Corpului Experților Contabili și al Contabililor Autorizați din România a organizat o manifestare care subliniază importanța acestei meserii în viața de zi cu zi.
Sub sloganul ”Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!”, contabilii au dezbătut ultimele noutăți legislative din domeniu și au căutat soluții la schimbările care apar zilnic.

Președintele CECCAR Mureș, Dănilă Buculeu:

Anul acesta, latura profesională a evenimentului se va desfășura sub tema ”Reglementarea, mit și adevăr. Externalizarea serviciilor financiar-contabile, opinii pro și contra”. În acest sens, am apelat la mai multe surse, opinii și articole de specialitate, privind conceptul de externalizare a serviciilor.

Todor Ignatie, membru CECCAR și lichidator judiciar, a observat schimbări în bine pentru cei care practică meseria de contabil:

Față de anii trecuți, am remarcat că profesia noastră merge într-o direcție mai bună, începe să se câștige un pic mai bine din această profesie, ceea ce mă bucură și înseamnă, inclusiv, acordarea importanței necesare acestei profesii și cred că trebuie să ne bucurăm pentru acest lucru.

Prezent la eveniment, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a remarcat că experții contabili trebuie să țină în permanență pasul cu schimbările în primul rând legislative, dar și de tehnologie:

Știm că au existat schimbări foarte multe și vor exista, va trebui și cei tineri să dobândească experiența aceasta de a se adapta foarte repede la schimbări și la cee ace se creează zilnic, având în vedere că societatea nu stă pe loc. Întotdeuna, între șeful de instituție și contabil există o anumită dispută. Șeful vrea să cheltuie mai mult, iar contabilul îi spune că nu are de unde și nu poate să facă o anumită cheltuială dacă nu este conform legislației în vigoare. De aceea, meseria de contabil este foarte important.

La sfârșitul evenimentului au fost acordate premii membrilor CECCAR cu rezultate remarcabile în cursul anului 2018.

Raluca Creţ

The post Contabilii au fost sărbătoriți astăzi la Târgu Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Contabilii au fost sărbătoriți astăzi la Târgu Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button