Eveniment

De Sântă Marie, se inaugurează Muzeul satului la Sînmărtinul de Câmpie

Este proiectul cunoscutului artist mureșean de muzică populară, Nelu Șopterean, care a transformat o clădire veche într-o casă țărănească tradițională cu târnaț și filigorie, specifice zonei respective, într-un mic muzeu.

Inaugurarea și slujba de binecuvântare a Muzeului Satului de la Sînmărtinul de Câmpie va fi făcută astăzi la ora 14,00, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, Nelu Șopterean:

De mult am adunat obiecte din gospodăria țăranului român, tot ce am crezut eu că poate fi un beneficiu celor care urmează după noi. Sunt multe lucruri și obiecte pe care generația mea le cunoaște încă dar de ceilalți nu sunt cunoscute. Eu am inițiat și un festival-concurs de interpretare al cântecului popular în memoria lui Petre Săbădeanu, tot pentru generația care urmează să vină.

Slujba de binecuvântare a Muzeului va fi urmată un program artistic susținut de soliști vocali de muzică populară și de invitați ai Ansamblului profesionist ”Cununa de pe Someș” din Bistrița.
În județul Mureș, la Idicel-Pădure mai există un muzeu particular al satului, înființat de o țărancă, Rafila Moldovan, rapsod popular și poet.

Cristina Bulbescu

The post De Sântă Marie, se inaugurează Muzeul satului la Sînmărtinul de Câmpie appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: De Sântă Marie, se inaugurează Muzeul satului la Sînmărtinul de Câmpie

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button