Eveniment

De ziua lor, pompierii au fost premiați și felicitați

Astăzi, în fața Primăriei Târnăveni, la împlinirea a 171 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, pompierii mureșeni au fost onorați de ziua lor.
După intonarea Imnului național și un ceremonial religios, prefectul de Mureș, Mircea Dușa a înmânat gradele militare pentru 14 subofițeri, avansați în grad pentru intervenții deosebite la misiuni, salvând vieți omenești și bunuri.

Mircea Dușa a subliniat că notorietatea armatei în general și a pompierilor în special, ar trebui fructificată prin învățarea cetățenilor să acorde primul ajutor:

Serviciul acesta de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență este unul de luptă, 24 de ore din 24. Poate că în domeniul acesta ar trebui să facem mai mult, să ne deplasăm în școli cu pompierii și chiar cu tehnica, cu o salvare din aceasta dotată. E un lucru care trebuie să îl realizăm în perioada următoare, și am să discut cu inspectorul șef, colonelul Handrea, și cu cei de la SMURD, să fim mai prezenți în școală, pentru că atunci când copilul vede o salvare, de resuscitare, va fi interesat să învețe cum să acorde primul ajutor.

Au mai fost premiați voluntarii Inspectoratului din programul ,,Salvator din Pasiune, precum și 7 elevi de la Gimnaziul și Liceul Tehnologic Iernut care în perioada 23-30 iunie au reprezentat România în Azerbaijan, la competiția internațională pentru Copii și Tineri ”Tânărul salvator”.

Ei au recunoscut că se simt mult mai relaxați când știu ce au de făcut în caz de accidente sau situații neprevăzute:

Au mai rostit alocuțiuni primarul Târnăveniului, Sorin Megheșan, și comandantul ISU ”Horea”, col. Călin Handrea, după care a urmat defilarea efectivelor și autospecialelor de intervenție.
În aplauzele cetățenilor din Târnăveni și mai ales a numeroșilor copii prezenți, au prezentat onorul Garda port drapel, urmate de șase plutoane de la detașamentele de pompieri din Tg. Mureș, Târnăveni, Sărmașu, Reghin și Sighișoara.
Tot astăzi, la toate subunitățile din cadrul Inspectoratului a avut loc ,,Ziua Porților Deschise”, prilej cu care cei interesați au putut vizita și intra în contact cu modul de lucru al salvatorilor mureșeni.

Valeriu Russu

Foto: Radio Tg. Mureș / Valeriu Russu
Foto: Radio Tg. Mureș / Valeriu Russu

The post De ziua lor, pompierii au fost premiați și felicitați appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: De ziua lor, pompierii au fost premiați și felicitați

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button