Eveniment

”Digitaliada” reunește profesorii de matematică la Sâncraiu de Mureș

Zeci de profesori de matematică din țară au discutat la Școala Gimnazială din Sâncraiu de Mureș, județul Mureș, despre beneficiile tehnologiei informațiilor și comunicațiilor (ITC) în procesul didactic. Întâlnirea a avut loc astăzi, în cadrul Conferinței naționale “Didactica matematicii”, eveniment regional cuprins în programul național ”Digitaliada”.

Tehnologia și educația digitală fac parte din dinamica învățării la Școala Gimnazială din Sîncraiu de Mureș, unde profesorii au ales metode inovative de a interacționa cu clasa, ce îi ajută pe elevi să vadă matematica și informatica într-o notă pozitivă.

Mihaela Cojocnean, inspector Școlar de Specialitate, ISJ Mureș, a precizat:

Într-o școală conectată la tehnologie, programul ”Digitaliada” are rezultate vizibil pozitive. Elevii sunt mai implicați, cadrele didactice mai încrezătoare și toată lumea are de câștigat.

Profesorii de matiematică, director Alin Danciu și Constanța Domokos:

La Conferința națională “Didactica matematicii” de la la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș au participat profesori din mai multe școli Digitaliada precum și prof. univ. dr. Doru Ştefănescu, vicepreşedintele Societății de Științe Matematice din România și prof. univ. emerit dr. Dorel I. Duca.

Profesorii au susținut prezentări în cadrul sesiunilor conferinței pe următoarele teme:

– Strategii și instrumente didactice moderne pentru consolidarea și evaluarea cunoștințelor: Socrative (conținut didactic dezvoltat în cadrul Digitaliada) – Alin Florin Danciu, director și profesor de matematică la școala din comuna Sâncraiu de Mureș;

– GeoGebra: instrument digital modern, menit să asigure interactivitatea predării și învățării matematicii (conținut didactic dezvoltat în cadrul Digitaliada) – Sorin Ban, profesor de matematică la Școala Gimnazială nr. 1 Sîntandrei, județul Bihor;

– Strategii și instrumente didactice moderne pentru consolidarea și evaluarea cunoștințelor: Kahoot (conținut didactic dezvoltat în cadrul Digitaliada) – Gheorghe Marius Moldovan, profesor de matematică la Școala Profesională din Medieșu Aurit, județul Satu-Mare;

– Strategii si instrumente didactice moderne pentru consolidarea si evaluarea cunoștințelor: Quizizz (conținut didactic dezvoltat în cadrul Digitaliada) – Szilárd Szász, profesor de matematică și TIC la școala din comuna Sâncraiu de Mureș.

Organizatorii și partnenerii evenimentului: Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca; Inspectoratul Şcolar al Judeţului Mureș; Societatea de Știinţe Matematice, filialele Cluj și Mureș; Şcoala Gimnazială Sâncraiu de Mureş; Digitaliada, un proiect al Fundației Orange.

Virgil Natea

Prezentare Doru Stefanescu, vicepresedinte SSMR
Panel de deschidere

The post ”Digitaliada” reunește profesorii de matematică la Sâncraiu de Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ”Digitaliada” reunește profesorii de matematică la Sâncraiu de Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button