Eveniment

După Ibiza, turneul european de triatlon vine la Tg. Mureș cu mii de sportivi

Cel mai mare eveniment de multisport găzduit vreodată de județul Mureș dar și de România, Transilvania Multisport Triathlon European Championships, va avea loc în perioada 28 iunie-8 iulie, la Târgu-Mureș.
Este a doua ediție a turneului, prima fiind organizată anul trecut în Ibiza.
S-au înscris până acum peste 1.700 de sportivi din 33 de țări europene și 5 de pe alte continente, însă organizatorii așteaptă circa 3.000 de participanți și aparținători la competiție.
Una din cele mai mari provocări pentru Târgu-Mureș a fost cea spațiilor de cazare.

Turneul va aduce, însă, în județ venituri de circa un milion și jumătate de euro pentru operatorii din turism, este de părere coorganizatorul și managerul media al evenimentului, colegul nostru de la Radio Târgu-Mureș, Vlad Amariei:

Este un eveniment amplu, atât sportiv cât și social-economic pentru județul Mureș. Competițiile se desfășoară și la Sângeorgiu de Pădure, și la Sovata, și la Transilvania Motor Ring de la Cerghid-Ungheni, așa că mulți dintre sportivi și aparținătorii acestora vor fi cazați și înafara Târgu-Mureșului. O astfel de întrecere va genera, la cât am estimat, minimum 1,3-1,4 milioane de euro, ținând seama că vorbim de peste 2.000 de oameni care vor fi cazați aici și majoritatea vor fi străini, undeva la 1.400 de străini. Principala delegație o reprezintă cea a Marii Britanii care are peste 800 de reprezentanți.

La întrecerile continentale s-au înscris sportivi care vor concura la categoriile Elite, U23, Juniori, Paraatleți și Amatori la 6 ramuri sportive: cros triatlon, duatlon, cros duatlon, aquatlon, triatlon pe distanță medie și aquabike, concursuri de înot și alergare pe timp de noapte, precum și curse dedicate copiilor.
Radio Târgu-Mureș este partener media al evenimentului.

Mai multe detalii despre eveniment, găsiți pe pagina noastră : www.radiomures.ro

Competiția continentală se împarte pe mai multe zile, după cum urmează: 29 iunie- Cros Triatlon (Tîrgu-Mureș, Platoul Cornești); 30 iunie- Duatlon (Transilvania Motor Ring, Ungheni/Cerghid), 2 iulie- Cros Duatlon (Sovata, Lacul Ursu), 5 iulie- Aquatlon (Complexul de Agrement și Sport „Mureșul”, Tîrgu-Mureș), 7 iulie- Aquabike și Triatlon pe Distanță Medie (Lacul Bezid).
Pe lângă aceste concursuri din calendarul oficial internațional, organizatorii au pregătit publicului larg două curse surpriză: Dracula Night Run (1 iulie), respectiv Dracula Night Swim (2 iulie).
Deschiderea oficială a Transilvania Multisport Triathlon European Championships va avea loc vineri, 28 iunie 2019. Însoțite de Cavalerii Ordinului Lup și enterteneri, delegațiile vor porni în defilare, la ora 20, din Piața Victoriei din Tîrgu-Mureș către Cetatea Medievală, unde vor depune jurământul în cadrul unui mic spectacol ce se va încheia la ora 22 cu un foc de artificii.
Evenimentul este organizat de Federația Română de Triatlon și Clubul Master Ski&Bike, sub patronajul European Triathlon Union, în colaborare cu SportLife Multimedia Events și în parteneriat cu Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș.

Cristina Bulbescu

The post După Ibiza, turneul european de triatlon vine la Tg. Mureș cu mii de sportivi appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: După Ibiza, turneul european de triatlon vine la Tg. Mureș cu mii de sportivi

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button