Eveniment

EXCLUSIVITATE: Atacuri cibernetice la Spitalul din Sighișoara!

Două astfel de tentative au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, dintre care unul chiar în această dimineață.
Toate datele sunt, însă, protejate, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, managerul Spitalului Municipal din Sighișoara, dr. Aurelia Mașca:

La Dispensarul TBC în data de 20.06.2019 la ora 12 și 21 de minute a fost un atac cibernetic de tip Trojan.Ransom.WannaCryptor.H dar a fost blocat de sistemul nostru Bitdefender și unul s-a înregistrat în dimineața aceasta dar a fost și el blocat. Nouă nu ni s-a mai întâmplat până acum. Firma care răspunde de informatizarea spitalului face back-upuri și actualizări foarte frecvente, mai mult decât zilnic, la câteva ore, pe alte servere și în alte locații.

Alte atacuri cibernetice nu au fost înregistrate în județul Mureș până la această oră, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Uifălean Gabriela:

La spitalele din județul Mureș nu au fost raportate sau semnalate atacuri cibernetice cu aplicații malițioase de tip ransomware. Am avut la Spitalul Municipal Sighișoara un comunicat privind un atac tip Troian dar acesta a fost blocat de programul antivirus utilizat în unitatea sanitară.

Spitalele din Târgu-Mureș se protejează de atacurile cibernetice și au fost luate o serie de măsuri suplimentare de compartimentele de IT, imediat după ce mai multe unități sanitare din România au fost atacate de hackeri.
La Spitalul de Urgență din Târgu-Mureș se face zilnic backup de date de mult timp, spune managerul unității, dr. Claudiu Puiac:

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș până în acest moment nu s-a sesizat prezența niciunui atac cibernetic asupra sistemului informatic al Spitalului. S-au luat măsuri din punctul de vedere al programelor antivirus, măsurile clasice care se iau pentru sistemul informatic al spitalului nostru.

Mai multe măsuri de securitate au fost solicitate spitalelor de către Ministerul Sănătății și Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.
Prin urmare, deschiderea fișierelor trebuie să se facă de angajații unităților doar în situația cunoașterii expeditorului, trebuie evitată accesarea ofertelor irezistibile din online, să existe un backup al fișierelor, în timp ce dispozitivele utilizate să fie updatate.

În plus, spitalele trebuie să aibă instalate soluții de securitate și să raporteze urgent astfel de incidente.

Cristina Bulbescu

The post EXCLUSIVITATE: Atacuri cibernetice la Spitalul din Sighișoara! appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: EXCLUSIVITATE: Atacuri cibernetice la Spitalul din Sighișoara!

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button