Eveniment

EXCLUSIVITATE: Proiect inedit în Harghita- sală terapeutică cu sare, la grădiniță!

Un proiect european pentru reabilitarea și extinderea grădiniței de copii Csalóka din Ciumani, o comună din județul Harghita, a fost semnat la finele săptămânii cu ADR Centru.

La inițiativa primarului, proiectul are o prevedere inedită, și anume un spațiu de joacă pentru copii într-o minisalină. Aceasta va arăta exact ca Salina Praid, dar la dimensiuni mult reduse, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș primarul comunei Ciumani, Marton Laszlo Szilard:

Sunt incluse în bugetul proiectului dotări și tot ce trebuie. Va fi și o sală terapeutică cu sare, așa mai specială. Încercăm să fie cât mai la zi. Acolo pot să stea să se joace o jumătate de oră sau o oră, cum li se propune ca să prevenim bolile. Eu în străinătate am mai auzit de așa ceva… avem un subsol destul de uscat și acolo o să fie amenajată o sală mai mică, pe jumătate cu sare în formă de nisip unde să poată să stea jos… Deci, așa să vă închipuiți, ca la Praid (în salină).

Contractul de finanțare al grădiniței are o valoare de peste 3,5 milioane de lei, din care 85% reprezintă fonduri europene nerambursabile iar contribuția Primăriei este de 800.000 de lei.

Proiectul mai prevede construirea unei anexe pentru centrala termică, cu magazie de lemne. Grădinița Csalóka va avea holuri, vestiare, cabinet medical cu izolator și grup sanitar propriu, 4 săli de grupă, mobilier nou, grupuri sanitare, spălătorie și călcătorie de rufe, magazii, bucătărie, sală de mese, mobilier școlar nou și echipamente de predare interactive. De asemenea, vor fi înnoite instalațiile electrice, de încălzire și instalațiile sanitare.

Cristina Bulbescu

The post EXCLUSIVITATE: Proiect inedit în Harghita- sală terapeutică cu sare, la grădiniță! appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: EXCLUSIVITATE: Proiect inedit în Harghita- sală terapeutică cu sare, la grădiniță!

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button