Exercițiu multinațional la Cincu, Brașov

exercitiu multinational la cincu brasov

Aproximativ 8.000 de militari din șase țări (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, România, Ungaria și Statele Unite ale Americii) participă, până în 24 iunie, la exercițiul multinațional Saber Guardian 2019 (SG19). Acesta este condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României, și se desfășoară pe teritoriile Bulgariei, României și Ungariei.

Exercițiul are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa.

Activitățile de instruire în comun includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a unităților și secvențe cu specific medical și au loc în poligoanele de la Cincu, Bordușani, Babadag, Smârdan, Râșnov.

În premieră, la exercițiul SaberGuardian 19, a fost disclocat modulul de execuție a sprijinului logistic real, cu misiuni în domeniile mentenanței și evacuării tehnicii, depozitării și distribuirii carburanților si munițiilor, achiziției si furnizării de servicii și, nu în ultimul rând, asigurării serviciilor de campanie, precizează un comunicat al Biroului Informare și Relații Publice al Statului Major al Forțelor Terestre.

Virgil Natea

exercitiu Cincu
exercitiu Cincu 2
exercitiu Cincu 3

The post Exercițiu multinațional la Cincu, Brașov appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Exercițiu multinațional la Cincu, Brașov

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.