Eveniment

Expoziția ”Tonitza, imagini ale copilăriei” se prelungește cu o lună

Este expoziția de succes a Muzeului Județean Mureș, care a strâns de la vernisajul din 1 martie un număr record de vizitatori, peste 10.000.
Acesta este și motivul pentru care conducerea muzeului a decis, cu acordul curatorilor și al proprietarilor lucrărilor, prelungirea până la 30 iunie a acestei expoziții itinerante.

Cercetătorul Cora Fodor a subliniat efortul făcut de muzeografii și instituțiile implicate:

Cele 140 de lucrări expuse, aparținând artistului Tonitza dar și altor artiști contemporani cu el, care au cochetat cu această temă a copilăriei, merită să fie văzute în continuare, într-o expunere absolut inedită, tocmai prin aceste ”insule” pe care le-am conceput, spre a face expunerea mai familiară: sunt jucării, sunt obiecte de îmbrăcăminte, partea documentară și fotografii, toate acestea fac din expoziția Tonitza o expoziție aparte.

Șeful secției de artă din cadrul Muzeului Județean Mureș, Ioan Șulea, crede că astfel de expoziții atrag publicul tânăr:

După aproape 20 de ani, pot spune că la aceaste expoziție cu Tonitza, s-a văzut clar că a existat o echipă în care fiecare și-a făcut în parte treaba, cu mult profesionalism. Am început mai timid în anii 2000, iar numărul mare de vizitatori de acum este tocmai acest feed-back pe care îl așteptam cu toții. Poate pe viitor, școala se va implica mai mult, în sensul că mentalitatea școlii trebuie să se schimbe, să se apropie de muzee, de sala de concert, de teatre, și atunci zona culturală va deveni una mult mai amplă și mai deschisă.

Ioan Șulea a adăugat că, după 30 iunie, expoziția itinerantă ”Tonitza, imagini ale copilăriei” va părăsi Mureșul și va ajunge la Craiova.

Valeriu Russu

The post Expoziția ”Tonitza, imagini ale copilăriei” se prelungește cu o lună appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Expoziția ”Tonitza, imagini ale copilăriei” se prelungește cu o lună

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button