Festival de Muzică Veche la Miercurea Ciuc

festival de muzica veche la miercurea ciuc

Artişti din România, Ungaria, Franţa, Danemarca, Elveţia, Italia şi Germania participă, de astăzi până duminica viitoare, la tradiţionalul Festival de Muzică Veche din Miercurea Ciuc, eveniment important în calendarul cultural al zonei.

Programul cuprinde 18 concerte, susţinute de 13 formaţii, în opt locuri diferite, dar şi prelegeri, întâlniri cu publicul, degustări de vinuri monahale, prezentare de instrumente sau programe pentru copii.

În cadrul festivalului va avea loc şi un curs de dans renascentist, pentru iubitorii acestui gen. Scena principală a festivalului este, ca şi în anii precedenţi, amplasată în curtea cetăţii Miko.

Concerte vor fi susţinute şi în diferite biserici din oraş sau din zonă, în sala principală a cinematografului municipal, în sălile Colegiului Naţional „Márton Áron” sau în pieţe publice.

Organizatorii au precizat că, în această perioadă, se desfăşoară la Miercurea Ciuc şi Universitatea de Muzică Veche, unde în acest an s-au înscris peste 100 de participanţi, o prezenţă record.

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc a luat fiinţă în 1980, fiind cea mai veche manifestare de acest gen din ţară. Între anii 1986 şi 1989 manifestarea a fost interzisă. Începând din 2008, evenimentul este membru al Reţelei Festivalurilor Europene de Muzică Veche.

The post Festival de Muzică Veche la Miercurea Ciuc appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Festival de Muzică Veche la Miercurea Ciuc

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.