Festivalul dronelor de la Târgu Mureș a ajuns la ediția a treia

festivalul dronelor de la targu mures a ajuns la editia a treia

Acesta va avea loc în perioada 19-21 iulie la Aerodromul de pe strada Libertății, în organizarea Universității Cultural-Științifice Tg. Mureș.

Au mai fost invitați Poliția locală și Serviciul Salvamont, instituții care supraveghează și folosesc aceste aparate de zbor, a declarat directorul Universității, Csegzi Sandor:

Dorim să arătăm prin astfel de evenimente că Universitatea Cultural-Științifică folosește obiecte zburătoare din acestea pentru diverse activități. Construim asemenea obiecte deștepte și promovăm tot ce înseamnă aptitudini și meserii îm jurul acestui tip de mașinărie. Noi, inițial, am vrut ca vineri să organizăm discuții și o masa rotundă pe legislație și sâmbătă zboruri demonstrative înainte de masa și după masă zbor liber, la latitudinea participanților, dar se pare că interesul este mai mare decât ne-am așteptat și am prelungit și pentru duminică evenimentul la Aeroclub.

Reprezentantul organizatorilor, Lucian Fridrich, a precizat că se vor face demonstrații cu modele profesioniste, aduse de specialiști din toată țara:

Dacă anul trecut am avut 22 de piloți și 40 de modele prezente, anul acesta vom avea peste 30 de piloți și 50 de modele, în cadru demonstrațiilor. Vom avea avioane cu anvergură de 2,7 metri, cu motoare termice, cu motoare electrice, vom avea modele jet cu tracțiune electrică, drone profesionale cu circumferința până la la 1,5 metri. Și vă așteptăm cu mare drag ca să le vedeți și funcționând, pentru că se vor face demonstrații, atât de fotografie sau zboruri libere, cât și de acrobație.

Pe lângă partea demonstrativă, la masa rotundă de vineri se vor discuta și aspecte de implementare, în România, a legislației europene în materie de drone.

Valeriu Russu

The post Festivalul dronelor de la Târgu Mureș a ajuns la ediția a treia appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Festivalul dronelor de la Târgu Mureș a ajuns la ediția a treia

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.