Eveniment

Fondurile spectacolului ”Italian Opera Concert”, donate pentru înființarea casei memoriale ”Virginia Zeani”

virginia zeaniFestivalul Regal de operă ”Virginia Zeani” revine anul acesta cu a treia ediție, una de excepție, care aduce în prim plan o serie de noutăți.
Festivalul se va desfășura la Târgu-Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai-9 iunie.
Mai mulți tineri muzicieni din întreaga lume, artiști de operă și personalități ale scenei lirice mondiale vor veni în Transilvania să o omagieze celebra soprana mureșeană, răsplătită cu titlul de ”prima donna assoluta”.
Directorul general al festivalului, Marian Jurgiu:

Festivalul Regal de Operă Virginia Zeani aduce după sine o primă noutate, faptul că ne desfășurăm pe 10 zile activitatea, nu numai pe o săptămână. Asta înseamnă că ne-am îmbogățit atât din punctul de vedere al spectacolelor cât și din punct de vedere al participanților. Un alt eveniment de notat este faptul că pentru copii, în data de 1 Iunie, avem un spectacol de balet care le este 100% dedicat. O altă noutate este faptul că avem în cadrul festivalului o premieră mondială a unei opere rock scrise chiar de către un târgumureșean.

Celebra soprană de origine română, Brigitta Kele, care a urcat pe scenele de la Scala din Milano sau Metropolitan din New York, va concerta la Reghin, la Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară”.
Brigitta Kele a fost distinsă, în 2016, cu Premiul de Excelență în cadrul Galei Premiilor Operelor Naționale din România.
Pe de altă parte, un proiect nou va lua ființă anul acesta, și anume înființarea la Solovăstru a unui muzeu în casa în care s-a născut Virginia Zeani, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș directorul Festivalului Marian Jurgiu:

Este vorba de un proiect comun al Asociației Together on Top, cea care organizează practic acest eveniment cu unul dintre parteneri, respectiv Primăria localității Solovăstru. Acest parteneriat are ca bază construirea, refacerea casei memoriale, casa în care s-a născut Virginia Zeani. Dorim acolo un proiect destul de ambițios cu foarte multe costuri, dar asta o să o rezolvăm în timp, respectiv în casa în care s-a născut Virginia Zeani să dezvoltăm un muzeu, o casă memorială în timp și acum demarăm acest proiect.

Invitațiile pentru spectacolul “Italian Opera Concert” au valoare de 50 de lei și sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului, www.virginiazeanifestival.com.
Tot aici, este prezentat în detaliu programul festivalului și o serie de informații cu privire la fiecare spectacol.

Crsitina Bulbescu

The post Fondurile spectacolului ”Italian Opera Concert”, donate pentru înființarea casei memoriale ”Virginia Zeani” appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Fondurile spectacolului ”Italian Opera Concert”, donate pentru înființarea casei memoriale ”Virginia Zeani”

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button