Eveniment

Harghita: concerte caritabile pentru copiii defavorizați, talentaţi

Mai mulţi muzicieni cunoscuţi, cu origini în Harghita, susţin concerte la acest sfârşit de săptămână, la Miercurea Ciuc, în cadrul unui festival caritabil dedicat copiilor talentaţi din sistemul de protecţie a copilului.

Evenimentul intitulat ‘Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni’ se desfăşoară sâmbătă şi duminică pe scena din incinta cetăţii Miko din Miercurea Ciuc. Sunt prezente trupe cunoscute la nivel local şi naţional, precum ‘Robin and the Backstabbers’, ‘Bagossy Brothers Company’, ‘ROLE Zenekar’, ‘Ineffablele’, ‘Tündérground’ şi ‘One More Minute’.

Concertele sunt precedate, în ambele zile, de activităţi cultural-artistice şi meşteşugăreşti, organizate de Şcoala Populară de Arte şi Meserii ”Vámszer Géza”, care se desfăşoară în spaţiul din faţa cetăţii.

Fondurile obţinute din vânzarea biletelor vor ajunge la două asociaţii implicate în sprijinirea copiilor din sistemul de protecţie. Acestea vor aloca banii pentru participarea la diferite cursuri a copiilor talentaţi, organizarea de tabere, achiziţionarea de echipamente sportive sau de instrumente muzicale.

Datele statistice arată că în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita sunt înregistraţi peste 1.300 de copii şi tineri.

Festivalul caritabil este organizat de Asociaţia culturală şi sportivă ForFun, din Miercurea Ciuc şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, în parteneriat cu Primăria Miercurea Ciuc, cu sprijinul a numeroase firme din Harghita.

Virgil Natea

The post Harghita: concerte caritabile pentru copiii defavorizați, talentaţi appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Harghita: concerte caritabile pentru copiii defavorizați, talentaţi

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button