Eveniment

”Îmbrățișează cancerul” să se poată vindeca!

Este sloganul unui eveniment inedit ce are loc pe parcursul zilei de astăzi la un hotel din Târgu-Mureș și care se adresează bolnavilor de cancer.

În cadrul seminarului, specialiști din mai multe domenii abordează problematica terapiilor de suport pentru bolnavii oncologic, precum psihoterapia și onconutriția.

Suportul emoțional, atât de necesar bolnavului cu cancer, lipsește în sistemul de sănătate din România.

Acesta este motivul pentru care Asociația ”Îmbrățișează-mă” din Târgu-Mureș vrea să suplinească această lipsă și le spune tuturor pacienților oncologici că nu sunt singuri.

Vicepreședintele organizației, Anamaria Hambețiu:

Noi încercăm prin acest eveniment să avem o abordare multidisciplinară. Vorbim de terapiile medicale standard care pot fi susținute complementar de terapii suport. În principal, mergem pe parte de psihoterapie, de onconutriție oferind astfel mai multe șanse în procesul de vindecare. Este nevoie de o altfel de abordare pentru că se separă, din păcate, boala din punct de vedere medical iar pacientul, pe parte emoțională, este lăsat deoparte. Nu le putem desprinde.

Cea mai bună abordare a pacienților cu cancer nu este lupta, ci acceptarea, spune Anamaria Hambețiu:

Vrem să arătăm și să transmitem tuturor celor care sunt în această situație că nu sunt singuri. Găsesc în noi un punct de sprijin în experiențele noastre personale poate și prin simplul fapt că suntem acolo să-i ascultăm. Noi evităm extraordinar de mult cuvântul luptă. Nu luptăm. Acceptăm această boală. Venim cu blândețe, cu iubire, cu înțelegere. Lupta ne consumă, Lupta prezintă, din punctul meu de vedere două forțe în poziții antagonice și energii risipite. Nu. Va trebui să acceptăm că trebuie să învățăm ceva din această boală, să învățăm unii de la ceilalți, să ne fim alături prin acea îmbrățișare a cărei valoare terapeutică este, mai nou, recunoscută.

Workshopul de astăzi privind terapiile de suport, nutriția și psihologia bolilor oncologice este un eveniment caritabil, contribuțiile percepute fiind donații pentru noi astfel de evenimente.

Radio Târgu-Mureș este partener media al evenimentului.

Cristina Bulbescu

The post ”Îmbrățișează cancerul” să se poată vindeca! appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ”Îmbrățișează cancerul” să se poată vindeca!

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button